پاورقی فرهنگ و ارتباطات

وب‌نوشت حمید درویشی شاهکلایی

پاورقی فرهنگ و ارتباطات

وب‌نوشت حمید درویشی شاهکلایی

پاورقی فرهنگ و ارتباطات
*حمید درویشی شاهکلایی، پژوهشگر و ویراستار
*متولد شیرگاه، سوادکوه شمالی مازندران (اصالتا از روستای شاهکلای لفور)

*طلبه و دانش‌آموخته دوره سوم کارشناسی‌ارشد معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و دوره پنجم دکتری فرهنگ و ارتباطات همان دانشگاه (دوره شهید جاوید مرحمتی)
*اولین «رتبه یک» کنکور سراسری دکتری مجموعه علوم ارتباطات (1390).
*موسس قرارگاه نشریات حیات بسیج دانشجویی و سردبیر سابق ماه‌نامه فرهنگی سیاسی حیات، نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام، سال بیست و یکم و بیست و دوم.
*معاون سابق آموزش و معاون سابق ارتباطات مرکز آموزش‌های مجازی بسیج مستضعفین
*پژوهش‌گر برتر مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی (1394)
*با افتخارتر از همه: برادرزاده سردار سپاه اسلام، پاسدار شهید برزو درویشی شاهکلائی
حدیث‌های مسجد
  • ۹۴/۱۲/۲۴

    فرشته‌هان! با مسجدی‌ها کار دارند.

  • ۹۴/۱۰/۲۴

    ستاره‌های درخشان زمین برای آسمانی‌ها

  • ۹۲/۰۶/۲۲

    *هشدار داد: نماز همسایه مسجد جز در مسجد پذیرفته نیست...

    **یکی پرسید: اى امیر مومنان! همسایه مسجد کیست؟

    *فرمود: کسى که...

مطالب پیامکی
  • ۹۵/۰۱/۰۹
    افق بالاتر

    امسال توفیق خادمی شهدا در یادمان هویزه میسر نشد؛ 

    انشاءالله به زودی خادمی در آستان امام رضا؛ 

    یا حتی کربلا، کاظمین، نجف، سامرا؛ 

    و چه بسا سوریه و شام بلا؛

    و انشاءالله بقیع و مسجد الاقصی.

  • ۹۵/۰۱/۰۶
    دیر یا زود

    دیر یا زود، به مانند سه تیر 84 «مردی از جنس مردم» خواهد آمد و کام امت حزب الله شیرین خواهد شد.

  • ۹۲/۰۹/۲۵
    24

    دعا کنید با موفقیت زیارت با پای پیاده نصیب همه آرزومندان شود.

    حلال کنید!

  • ۹۲/۰۹/۲۵
    23

    اگر بطلبند، دوباره عازم عراقم، کافیست عصر شود.

  • ۹۲/۰۴/۰۷
    22
    فقط چند ساعت دیگه
    این جمع با صفا جمع میشه...
  • ۹۲/۰۴/۰۷
    21
    خدا رو شکر سیاحت ما در زیارت است
  • ۹۲/۰۴/۰۷
    20
    خلاصه اینکه:
    خدایا ما فقط همین خانواده رو داریم
    آخرین بارمون نشه...
  • ۹۲/۰۴/۰۲
    16
    زباله رو تو جاده ول نکن!
    جوان عراقی:.شهرداری جمع میکند!
  • ۹۲/۰۴/۰۱
    15
    جنت ما موکب است، مقصد ما کربلاست
طبقه‌بندی موضوعی مطالب
بایگانی
قفسه کتاب‌های من
پاورقی‌های فرهنگ و ارتباطات من
آخرین نظرات

۹ مطلب در آذر ۱۳۹۲ ثبت شده است

دوشنبه, ۲۵ آذر ۱۳۹۲، ۰۱:۴۳ ب.ظ

24

دعا کنید با موفقیت زیارت با پای پیاده نصیب همه آرزومندان شود.

حلال کنید!

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۵ آذر ۹۲ ، ۱۳:۴۳
حمید درویشی شاهکلائی
دوشنبه, ۲۵ آذر ۱۳۹۲، ۰۲:۱۵ ق.ظ

23

اگر بطلبند، دوباره عازم عراقم، کافیست عصر شود.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ آذر ۹۲ ، ۰۲:۱۵
حمید درویشی شاهکلائی
يكشنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۲، ۰۱:۳۴ ق.ظ

برای «عمو خارک»

«خارِک» در زبان مازندرانی، تقریبا یعنی خوب دوست‌داشتنی. اضافه شدن «ک» به انتهای «خار | به معنای خوب» محبوبیت خاصی را به واژه‌ها می‌افزاید. ترکیب عمو خارک مثل عمو بزرگ، خان عمو، حاجی عمو جان و مانند آن است. بگذارید این طوری بگم که در مازندران جالب نبوده و نیست که نسبت‌ها و اسم‌ها به سادگی برده شوند. به ویژه این تلاش وجود دارد تا کودکان در صدا زدن بزرگ‌ترها احترام لازم را رعایت کنند. اضافه کردن وصف به اسم‌ها برای احترام نسبتا رایج است.

یکی از عموهای من و در حقیقت فرزند یکی مانده به آخر خانواده پدری من، برزو نام داشت. عمر فرزند آخر به دنیا نبود. برزو خیلی دوست‌داشتنی شد. اخلاق و رفتارش هم که نمونه بود. شور و نشاط جسمی و روحیه پهلوانی هم داشت. یک پای مسابقات کشتی لوچو (کشتی سنتی مازندران) بود که همه ساله در امامزاده حسن برگزار می‌شد. عموی دوست‌داشتنی من، عموخارک!

مدرسه که خبری نبود. دوره دوساله پیکار با بی‌سوادی را گذراند. نوجوان بود که به شهر آمد و کارگر نجاری شد. داماد استاد شد. این جوان پهلوان، پاسدار انقلاب شد. طاقت نیاورد دشمن به مردمش هجوم آورند و هیچ نگوید. برای مادربزرگم می‌گفت: اگر یک اش (خرس) به یه نفر حمله کنه، کمکش نمی‌کنی؟ با همین استدلال مادر را قانع کرد تا به جبهه‌های نبرد با خرس بعثی برود. در پشت جبهه هم که بود، نفس ضدانقلاب و منافقان جنگل‌مکان را می‌برید. 

20 ساله بود. اوج نشاط و سرزندگی. هم‌استانی‌ها در جبهه زیاد بودند. لشکر پنج نصر خراسان، نیروی ورزیده می‌خواست که شنا بلد باشند. داوطلبانه شتافت. جزیره مجنون. سه نفر بودند. کارشان تمام شده بود و داشتند بر می‌گشتند. کمین خوردند. یکی‌شان مجروح شد. یکی توانست نجات پیدا کند و عموی دوست‌داشتنی من شهید شد.

من هیچ‌گاه عمو خارک را ندیدم. اصلا سه سال پس از شهادتش به دنیا آمدم، اما همیشه با احترام می‌گویم: عمو خارک. 

24 آذر سال‌روز شهادت عموخارک است. برای شادی روح امام و شهدا به ویژه عموی، فاتحه‌ای بخوانید.

مرتبط: برای وقتی که مادر این شهید رفت. (+)

راستی، عمویم وصیت کرده بود نگذارید ضدانقلاب‌ها، ارزان‌فروشی انقلاب را که هیچ، حتی در تشییع‌جنازه‌اش شرکت کنند. حالا ضدانقلاب‌ها...

 

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۲ ، ۰۱:۳۴
حمید درویشی شاهکلائی

خبرگزاری فارس: عراقچی: اقدام آمریکا خلاف روح توافقنامه ژنو است/ عکس‌العمل مناسب اتخاذ می‌کنیم

عراقچی، معاون وزیر خارجه دولت حسن روحانی ضمن انتقاد شدید از اقدام آمریکا در افزودن ۱۹ فرد و شرکت به فهرست تحریم‌های ایران این اقدام را خلاف روح توافقنامه ژنو دانست و گفت: عکس‌العمل مناسبی اتخاذ می‌کنیم. (متن کامل خبر)

خبرگزاری فارس: انتقاد شدید ایران از سردرگمی مقامات واشنگتن/ عواقب اقدامات نسنجیده برعهده دولت آمریکاست

بانو افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه دولت حسن روحانی در خصوص تحریم‌های اخیر وزارتخانه‌های خزانه‌داری و خارجه آمریکا علیه ایران، این اقدام جدید واشنگتن را سردرگمی مقامات آمریکا خواند و شدیداً از آن انتقاد کرد. (متن کامل خبر)

می‌گویم:

کلا دولت خوب است تدبیر داشته باشد؛ نه این که فقط شعار تدبیر سر بدهد. اگر پنج دقیقه تاریخ آمریکا را بخوانید، پی می‌برید که این حکومت، قابل اعتماد نیست. با سرخ‌پوست‌ها، سیاه‌پوست‌ها، سفیدپوست‌ها، زردپوست‌ها و حتی اروپایی‌ها، با همه دنیا نامردی کرده و می‌کند. خب، آقایان مثلا سیاست‌مدار که مثلا سر قضیه هسته‌ای مذاکره کردید، سلام بر شما. تا کی ما باید در زیر سایه سیاست خارجی شما تحقیر شویم؟

 

همین، زیاده عرضی نیست. استقلال ممکلت ما ارزان به دست نیامده. آرمان‌های انقلاب، سرمایه اجتماعی انقلاب، هیچ یک این‌ها ارزان به دست نیامده است که پیشکوستان دولت راستگویان بخواهند آن را ارزان و به ثمن بخس بفروشند. انتخابات تمام شده است و با دروغ و تزویر، ناکارآمد جلوه دادن اقدامات دولت‌های احمدی‌نژاد، به نفع این پیشکسوتان راستگو نیست. دیر یا زود مردم همه چیز را می‌فهمند و روسیاهی به ذغال می‌ماند. سرهنگ‌ها و امنیتی‌ها همیشه سرهنگ‌اند و امنیتی. خرداد می‌شد ادعای حقوق‌دانی کرد و رای جمع کرد. امروز باید حقوق‌دانی بلد بود تا بتوان از حقوق مردم دفاع کرد. با کشتی کشتی جابه‌جا کردن مدیران رده‌بالای نظام و جایگزینی آن‌ها با پیشکسوتان بالای 60 سال مشکلات حل نمی‌شود. مشکلات با سیاست خارجی و ارزان‌فروشی نفت هم حل نمی‌شود. راه حلی جز مبارزه و مقاومت نیست. راه حلی جز اتکا به نیروهای درونی مردم نیست. خدا هست و ما پیروزیم. فقط کافیست باور کنید.

 

نوشتم: به اصطلاح هسته‌ای؛ چون نیک می‌دانم مذاکره سر آبروی امت اسلام است و لاغیر. توان هسته‌ای ایران بهانه هم نیست. آشکارا از رعایت حقوق اسلامی انسان‌ها در ایران و حمایت از ملل مستضعف جهان ناراحتند و با دستاویزهایی چون حقوق بشر، حمایت از تروریسم و... می‌خواهند ما را به ذلت بکشانند.

۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۲ آذر ۹۲ ، ۱۹:۵۱
حمید درویشی شاهکلائی
پنجشنبه, ۲۱ آذر ۱۳۹۲، ۰۴:۰۴ ب.ظ

باز هم مساله زبان فارسی

رهبری نظام بار دیگر نسبت به بی‌توجهی به گسترش زبان بیگانه در بین فارسی‌زبانان اخطار داد. هشدار جدید در جمع اهالی شورای عالی انقلاب فرهنگی رخ داد که عالی‌ترین قرارگاه نظری، اجرایی، قانونی و همه جوره برای حراست از فرهنگ ایرانی اسلامی ماست. تصور میکنم هشدارهای از این سنخ و تاکید بر زبان فارسی، سالی چند نوبت از سوی ایشان صورت می‌پذیرد. قابل توجه آنانی که به سنت رنج‌آور واژه‌های بیگانه مبتلایند.

من خیلى نگران زبان فارسى‌ام؛ خیلى نگرانم. سالها پیش ما در این زمینه کار کردیم، اقدام کردیم، جمع کردیم کسانى را دُور هم بنشینند. من میبینم کار درستى در این زمینه انجام نمیگیرد و تهاجم به زبان زیاد است. همین‌طور دارند اصطلاحات خارجى [به‌کار میبرند]. ننگش میکند کسى که فلان تعبیر فرنگى را به کار نبرد و به جایش یک تعبیر فارسى یا عربى به کار ببرد؛ ننگشان میکند. این خیلى چیز بدى است؛ این جزو اجزاء فرهنگ عمومى است که باید با این مبارزه کرد. دوستان! زبان فارسى یک روزى از قسطنطنیّه‌ى آن روز، از استانبولِ آن روز، زبان علمى بوده تا شبه قارّه‌ى هند؛ اینکه عرض میکنم از روى اطّلاع است. در آستانه(۱۶) - مرکز حکومت عثمانى - زبان رسمى در یک برهه‌ى طولانى‌اى از زمان، زبان فارسى بوده. در شبه قارّه‌ى هند برجسته‌ترین شخصیّت‌ها با زبان فارسى حرف میزدند و انگلیس‌ها اوّلى که آمدند شبه قارّه‌ى هند، یکى از کارهایى که کردند این بود که زبان فارسى را متوقّف کنند؛ جلو زبان فارسى را با انواع حیَل و مکرهایى که مخصوص انگلیس‌ها است گرفتند. البتّه هنوز هم زبان فارسى آنجا رواج دارد و عاشق دارد؛ کسانى هستند در هند - که بنده رفته‌ام دیده‌ام، بعضى‌هایشان اینجا آمدند آنها را دیدیم - عاشق زبان فارسى‌اند؛ امّا ما در کانون زبان فارسى، داریم زبان فارسى را فراموش میکنیم؛ براى تحکیم آن، براى تعمیق آن، براى گسترش آن، براى جلوگیرى از دخیلهاى خارجى هیچ اقدامى نمیکنیم. یواش یواش [در] تعبیرات ما یک حرفهایى میزنند - هر روزى هم که میگذرد یک چیز جدیدى مى‌آید - ما هم نشنفته‌ایم. گاهى مى‌آیند یک کلمه‌اى میگویند، بنده میگویم معناى آن را نمیفهمم ، میگویم معناى آن چیست؟ معنا [که‌] میکنند، تازه ما اطّلاع پیدا میکنیم که این کلمه آمده؛ [این‌] یواش یواش کشانده شده به طبقات و توده‌ى مردم؛ این خطرناک است. اسم فارسى را با خطّ لاتین مینویسند! خب چرا؟ چه کسى میخواهد از این استفاده کند؟ آن کسى که زبانش فارسى است یا آن کسى که زبانش خارجى است؟ اسم فارسى با حروف لاتین! یا اسمهاى فرنگى روى محصولات تولید شده‌ى داخل ایران که براى من عکسهایش را و تصویرهایش را فرستادند! خب چه داعى داریم ما این کار را بکنیم؟ بله، یک‌وقت شما یک محصول صادراتى دارید، آنجا در کنار زبان فارسى - فارسى هم باید باشد البتّه؛ هرگز نبایستى از روى محصولات ما زبان فارسى برداشته بشود - البتّه زبان خارجى هم به آن کشورهایى که خواهد رفت، اگر زبان دیگرى دارند نوشته بشود، امّا محصولى در داخل تولید میشود، در داخل مصرف میشود، چه لزومى دارد؟ روى کیف بچّه‌هاى دبستانى چه لزومى دارد که یک تعبیر فرنگى نوشته بشود؟ روى اسباب بازى‌ها همین‌جور؛ من واقعاً حیرت میکنم. این جزو چیزهایى است که شما خیلى درباره‌اش مسئولیّت دارید. البتّه من مثالهایى در ذهن دارم براى این استعمال زبان فارسى که نمیخواهم دیگر حالا آنها را عرض کنم؛ نام شرکت، نام محصول، نام مغازه! و از این قبیل همین‌طور مکرّر تعبیرات فرنگى و بخصوص انگلیسى؛ من از این احساس خطر میکنم و لازم است که حضرات و شوراى عالى انقلاب فرهنگى نسبت به این مسئله بجد دنبال کنند و دولت به طور جدّى مواجه بشود با این مسئله. حالا معناى مواجهه این نیست که فوراً فردا مثلاً با یک شیوه‌ى تندى یا شیوه‌ى خشنى برخورد کنند، [مواجه بشوید] امّا حکمت‌آمیز؛ ببینید چکار میتوانید بکنید که جلو این را بگیرید؛ این هم یک مسئله.

۳ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۱ آذر ۹۲ ، ۱۶:۰۴
حمید درویشی شاهکلائی
پنجشنبه, ۲۱ آذر ۱۳۹۲، ۰۲:۱۰ ب.ظ

پیاده‌روی خیلی از علم بهتر است

محمدحسین شاه‌آبادی، نوه آیت‌الله شهید شاه‌آبادی و نتیجه مرحوم شاه‌آبادی (استاد امام روح‌الله) است. او هم اکنون دانشجوی نیم‌سال سوم دکتری فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم است و به فعالیت‌های فرهنگی رسانه‌ای اشتغال دارد. با محمدحسین از مهر 1384 آشنا شدم. همان زمانی که سومین دوره کارشناسی‌ارشد پیوسته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام شروع شد. به بهانه پیاده‌روی اربعین، یادداشتی مناسب‌تر از او که به زودی در نشریه «آینه» کاری از قرارگاه دانشجویی شهید احمدی روشن منتشر می‌شود، پیدا نکردم. علم بهتر است یا پیاده‌روی؟ چرا دانشگاه‌ها در ایام اربعین تعطیل نمی‌شوند؟ محمدحسین حرف ما را زد.
 
...پیاده روی اربعین باید جزو برنامه های اصلی و قطعی دانشگاهها و دانشجویان و دانشگاهیان باشد، تا آنان را به بالاترین هدفشان برساند. 
...انگار اربعین ناگهانی و اتفاقی با برنامه دانشگاه تلاقی پیدا کرده است! خب این زمان که از قبل مشخص بوده؛ تویی که میخواهی «آدم» شوی و از دانشگاه «آدم بسازی»، طوری برنامه ریزی کن که چیزی مزاحم «آدم شدن» نباشد. یعنی با خیال راحت، همه چیز را فدای اربابت کن و برای پیاده روی کمر همت ببند که به اندازه سالها علم آموزی ثمر دارد.
مدرک و واحد و پول که هیچ، ما برای این که به بالاترین هدف برسیم، قسم خورده ایم که اگر دست و پایمان را هم ازمان گرفتند، سینه خیز خود را به آقایمان برسانیم:
لو قطعوا ایدینا و رجلین؛ نأتیک زحفا

 

علم بهتر است یا پیاده روی؟

 

به اشک چله گرفتم که غرق غم باشم

دعا کنید که من اربعین حرم باشم

دعاکنید...

کاری از حاج حسین براتی (کال‌گراف)

دعا کنید...

 

    ۲ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۱ آذر ۹۲ ، ۱۴:۱۰
    حمید درویشی شاهکلائی

    تا که زائر می رسه ازکربلا این گفتگومه حرم آقا , آرزومه
    آقا یک عمر که صحبت حرم بغض گلومه حرم آقا , آرزومه
    خوش بحال اون پرنده که خونش بین دو بومه حرم آقا , آرزومه
    دعوتم کن کربلا که دیگه پای آبرومه حرم آقا , آرزومه
    اگه من بمیرمو نبینمت کارم تمومه حرم آقا , آرزومه
    نگاه می کنم به هرجا ضریح تو روبرومه حرم آقا , آرزومه
    یه نماز تو کربلا دعای بین هر وضومه حرم آقا , آرزومه
    حرمایی که میگن آتیش به زائراش حرومه حرم آقا , آرزومه
    خلاصه کربلایی که همه میگن آرزومه حرم آقا , آرزومه 

    فایل این نماهنگ (فرمت avi) را با صدای دل‌نشین حاج عبدالرضا هلالی دریافت کنید! (+)



     

    اللهم ارزقنا زیارة الحسین فی الدنیا و شفاعة الحسین فی العقبی 

    دعا کنید!

    اربعین با رفقا عازم باشیم.

    پیاده‌روی اربعین و به تبع اون، اداره گذرنامه چند روز قبل اربعین، یکی از محل‌های تجمع امت حزب الله و دیدار دوستان سابق است. خدایا! این نعمت‌ها را از ما مگیر. به بقیه هم بده!

    ۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۱۹ آذر ۹۲ ، ۱۴:۰۱
    حمید درویشی شاهکلائی

    از اینجا: http://kaalgraph.ir/post/87

    تنهاترین! به ذکر مصیبت چه حاجت است؟

    ما را نسیم نام تو دیوانه می‌کند...

    نسیم نام تو...

    ...

    دعا کنید اربعین و نیمه‌شعبان هر سال، زائر پای پیاده‌اش باشیم.

    ۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۶ آذر ۹۲ ، ۱۱:۲۷
    حمید درویشی شاهکلائی
    دوشنبه, ۴ آذر ۱۳۹۲، ۰۵:۱۲ ب.ظ

    پند درویشی + پیوند دریافت متن کامل جزوه

    علامه اقبال می‌فرمایند:

    اگر پندی ز درویشی پذیری،
    هزار امت بمیرد، تو نمیری!

    http://aqahamidegol.ir

     

    آیین درویشی

    اخیرا انجام شده است:

     جزوه «آیین درویشی» | کشکولی از حرف‌ها، پیشنهادها و تجربیات برای ورودی‌های جدید دانشگاه امام صادق‌علیه‌السلام به ویژه دانشجویان رشته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات با تاکید بر دو سال اول ((از این‌جا دریافت کنید!))

     

     

     

    ۲ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۹۲ ، ۱۷:۱۲
    حمید درویشی شاهکلائی