فرشتههان! با مسجدیها کار دارند.
پاتوقتون کجاست؟
ستارههای درخشان زمین برای آسمانیها
گزارش ویژه
تو مسجد چه کنیم؟!
زائر خدا شویم! پایهاید؟
بر شما باد مسجدی شدن!
*هشدار داد: نماز همسایه مسجد جز در مسجد پذیرفته نیست...
**یکی پرسید: اى امیر مومنان! همسایه مسجد کیست؟
*فرمود: کسى که...
تجربه کنیم.
امسال توفیق خادمی شهدا در یادمان هویزه میسر نشد؛
انشاءالله به زودی خادمی در آستان امام رضا؛
یا حتی کربلا، کاظمین، نجف، سامرا؛
و چه بسا سوریه و شام بلا؛
و انشاءالله بقیع و مسجد الاقصی.
دیر یا زود، به مانند سه تیر 84 «مردی از جنس مردم» خواهد آمد و کام امت حزب الله شیرین خواهد شد.
دعا کنید با موفقیت زیارت با پای پیاده نصیب همه آرزومندان شود.
حلال کنید!
اگر بطلبند، دوباره عازم عراقم، کافیست عصر شود.
علیرغم استعداد فراوان، زندگی طلبگی سختی داشت. خودش میگفت: من به نحوی درس خواندهام که در این زمان احدی حاضر نیست حتی یکصدم آن را هم تحمل کند.
· در مدت ده سالی که در حوزه اصفهان بود، در هفته با دو قران گذران معاش میکرد.
· هر هفته طول راه میان اصفهان و زادگاهش را که دوازده کیلومتر است، پیاده میپیمود.
· از ابتدای تحصیل تا پایان سطح فقه و اصول، حتی یک کتاب متعلق به خودش نداشت.
چند سال بعد، در اجلاس ائمه جمعه، امام خمینی فقط به احترام یک نفر بلند شد و او کسی نبود جز آیتالله اشرفی اصفهانی، از شهدای محراب.
این محرم را زنده نگه دارید. ما هر چه داریم از این محرم است و از این مجالس. مجالس تبلیغ ما هم از محرم است، از این قتل سیدالشهداست و شهادت اوست. ما باید به عمق این شهادت و تأثیر این شهادت در عالم برسیم و توجه کنیم که تأثیر او امروز هم هست. اگر این مجالس وعظ و خطابه و عزادارى و اجتماعات سوگوارى نبود، کشور ما پیروز نمىشد. همه در تحت بیرق امام حسین- سلاماللهعلیه- قیام کردند... لکن در این اجتماعاتى که در محرم و صفر مىشود و در سایر اوقات، مبلغین عزیز و علماى اعلام و خطباى معظّم باید مسائل روز را، مسائل سیاسى را، مسائل اجتماعى را و تکلیف مردم [را] در یک همچو زمانى که گرفتار این همه دشمن ما هستیم، معین کنند؛ به مردم و به کشور بفهمانند که ما در بین راه هستیم و باید تا آخر راه انشاءالله، برویم. ما با این ترتیبى که تاکنون بوده است و کشور ما و افراد کشور ما بحمدالله، حاضر بودند، با این ترتیب اگر پیش برویم، آخر کارمان به پیروزى مطلق مىرسد. لکن نباید سست بشویم.
صحیفه امام، ج17، ص: 59
بیایید یکبار هم که شده به اهل کوفه حق بدهیم (البته به ناحق!) که چرا امام حسین را تنها گذاشتند؟ یکطرفه به قاضی نروید!
· زمانی که حضرت میخواهد به جنگ برود، دشمنِ کشورِ اسلامی (روم) منتظر است تا جنگ داخلی شروع شود و از این فرصت استفاده بکند...
· زمانی که حضرت میخواهد به جنگ برود، اگر همه زنان و سهسالهها و ششماههها را هم در نظر بگیریم، عِدهوعُدهشان بسیارکم است...
· زمانی که حضرت میخواهد به جنگ برود، ماه حرام است، یعنی جنگ ممنوع است!
· زمانی که امام به جنگ میرود، هر کس باید از چیزی بگذرد تا بتواند با امام باشد، یکی باید از فقاهت و درس تفسیر گفتنش بگذرد، دیگری از آبرو و بزرگی، آن یکی از مالومنال خود و... مگر آسان است؟!
· و... توجیهات برای با حسین نبودن، بسیار است!
اما توجه کنیم:
"و اما من! هرگز برای امام خویش تکلیف معین نمیکنم. من حسین را نهفقط برای خلافت که برای هدایت میخواهم."
نوشته: محمدجواد سواری
سردار شهید علی محمدیپور
براساس: نرمافزار شمیم یار
تلخی دارو، نباید باعث شود که کنارش بگذاریم. مخصوصاً اگر بدانیم که دارو همهفنحریف است و هر دردی را بدون استثناء درمان میکند. البته که اینگونه داروها کم هستند.
حالا اگر بیماری، بیماری روح بود چه؟ حتماً داروی پیچیدهتری خواهد داشت. مثلاً کسیکه دنیا را خیلی دوست دارد، یا میخواهد از شهوات و هوای نفسش پیروی کند، یا... اینها دردهای بزرگی است...
راهحل این است که قبل از نابود شدن نعمتها، نزد خودت آنها را نابود کنی؛ یعنی انگار اصلاً نداریشان، انگار چیزی همه آنها را از بین برده است. این صحنه را باید آنقدر برای خودت تکرار کنی تا برایت واقعی شود:
أَکْثِرُوا ذِکْرَ الْمَوْتِ فَإِنَّهُ هَادِمُ اللَّذَّاتِ، حَائِلٌ بَینَکُمْ وَ بَینَ الشَّهَوَات
رسول خدا (صلىاللهعلیهوآله): مرگ را فراوان یاد کنید؛ زیرا که منهدمکننده خوشىها و پرده میان شما و خواهشها است.[1]
اما آیا واقعاً این دارو خیلی تلخ است؟ از مناجات اهلبیت برمیآید که خیلی هم چیز بدی نیست ... دعای کمیل خواندهای؟
وقتی نظام فکری خراب شد، همهچیز به هم میریزد و رفتارهای غلط، یکی پشت سر دیگری میآید؛ مثلاً کسی که همهچیزش شده است نعمتهای دنیایی و اصلاً به امتحان بودن و ابتلاء بودن آن نگاه نمیکند، آنقدر برای دنیا تلاش خواهد کرد تا اینکه عمرش تمام میشود و میبیند همهاش را هدر داده است. چرا؟ به خاطر این نظام فکری باطل!
اما چرا این نظام فکری خراب را دارد؟ چون دلش پول میخواهد، زیاد هم میخواهد! و همین مالدوستی بسیار، او را به دنیادوستی کشانده و دنیادوستی فکر و عملش را خراب کرده است.
حالا باید چهکار کند؟ باید در این دنیا با انفاق و یتیمنوازی و کمک به مساکین، خودش را نجات میدهد و به امتحان بودن نعمتها ایمان پیدا میکند یا باید منتظر روز قیامت باشد! روزیکه زمین بهشدت میلرزد و خدا و فرشتگان صفبهصف میآیند... در آن روز دیگر اوست و جهنم؛ و دیگر تذکر فایده ندارد. آری، هرچه هست، عذاب است و بندهای قیامت... عذابهای سخت و بیمانند...
کَلاَّ إِذا دُکَّتِ الْأَرْضُ دَکًّا دَکًّا (21) وَ جاءَ رَبُّکَ وَ الْمَلَکُ صَفًّا صَفًّا (22) وَ جیءَ یوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ یوْمَئِذٍ یتَذَکَّرُ الْإِنْسانُ وَ أَنَّى لَهُ الذِّکْرى (23) یقُولُ یا لَیتَنی قَدَّمْتُ لِحَیاتی (24) فَیوْمَئِذٍ لا یعَذِّبُ عَذابَهُ أَحَدٌ (25) وَ لا یوثِقُ وَثاقَهُ أَحَدٌ (26)
سوره مبارکه فجر
نوشته: دکتر محمدحسین شاه آبادی
در معارف دینی عمیق باشید
شما اگر بخواهید به لوازم اسوه بودن و الگو بودن عمل کنید، بایستی معرفت دینی و معرفت اسلامی خودتان را عمق ببخشید؛ و این در گذشته شعر ما وجود داشته. شما نگاه کنید، شاعران برجسته ما اغلب - حالا نمیگویم همه – اینجورند؛ از فردوسی بگیرید تا مولوی و سعدی و حافظ و جامی. فردوسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. به یک آدم داستانسرا، اگر صرفاً داستانسرا و حماسهسرا باشد، حکیم نمیگویند. این «حکیم» را هم ما نگفتیم؛ صاحبان فکر و اندیشه در طول زمان او را حکیم نامیدند. شاهنامه فردوسی پر از حکمت است. او انسانی بوده برخوردار از معارف ناب دینی. همه آنها حکیم بودند؛ سرتاپای دوانین[1]شان پر از حکمت است. حافظ اگر افتخار نمیکرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را «حافظ» نمیگذاشت. او جزو حفّاظ قرآن است؛ «قرآن ز بر بخوانم با چهارده روایت». حالا قرّاء ما که با اختلاف قرائت هم میخوانند، معمولاً دو تا، سه تا روایت بیشتر نمیتوانند بخوانند؛ اما او میتوانسته با چهارده روایت قرآن را بخواند که خیلی عظمت دارد. این آشنایی با قرآن، در غزل حافظ مشهود است؛ برای کسی که آن را بفهمد.
امام خامنهای، 25/4/1390
پس از قرارداد حاکم گرجستان با روسیه، برخی مسلمانان گرجستان به ایران کوچ کردند تا زیر سلطه ننگین کفر روسها نباشند. برادر پادشاه گرجستان به دربار ایران آمد و خواست تا با روسها بجنگیم. در پی حمله قوای روس، علما هم وقتی غارت شهرهای اسلامی را دیدند، فتوای جهاد دادند. در نوبت اول، ده سال جنگیدیم. هر دو طرف ضعیف شده بودند. بعد از جنگ، نوبت دیپلماسی شد. در مذاکره، دیپلماتها عهدنامه گلستان را نوشتند. قرار شد حاکمیت روسیه بر شهرهایی که تصرف کرده بود مثل باکو، قرهباغ و... باقی بماند. حق کشتیرانیمان در دریای مازندران هم از دست رفت. در مقابل، دولت روسیه تعهد سپرد که تنها نیابت سلطنت عباس میرزا ولیعهد را پذیرفته و به قدرت رسیدن او را تضمین کند؛ هرچند عباس میرزا که در صحنه نبرد جنگیده بود، به گندم موعود ری نرسید و به طرز مشکوکی سالها بعد جان سپرد. راستی، عبارات مبهم و چندپهلوی توافق گلستان، کار دستمان داد و نامعلوم بودن مرزها موجب شد ایران روسیه را به نیرنگ متهم کند و جنگ جدیدی شکل بگیرد و قرارداد ننگین ترکمنچای نوشته شود!
خرید اینترنتی: http://bookroom.ir/book/12007
· رسیدن کاروان حسینی به کربلا و آغاز ماه سرشار از شور و شعور حسینی؛ محرم
· شهادت آیتالله اشرفی اصفهانی (پنجمین شهید محراب)
· درگذشت سلطان الواعظین، آیتالله هادی روحانی، آیتالله خوانساری
· قرارداد گلستان، تصویب کاپیتولاسیون، فاجعه حره
· بزرگداشت حافظ، تولد فردوسی، درگذشت امیری فیروزکوهی
درگذشت "سلطان الواعظین شیرازی" محقق، مؤلف و واعظ شهیر مسلمان (1350 ش)
· او در طی سفرهای علمی و تبلیغی خود از مصر تا هندوستان را زیر پا گذاشت و با بزرگان فرق و مذاهب مناظره کرد. داستان مناظرات او در حضور گاندی در نشریات هند منتشر میشد. همچنین شرح 10 شب مناظره طولانیمدت او با دو عالم سنی در کتاب معروف «شبهای پیشاور» منتشر شده است.
درگذشت استاد "سید کریم امیری فیروزکوهی" شاعر و ادیب معاصر (1363 ش)
· او به فارسی و عربی شعر میسرود. منطق، حکمت، فقه و اصول خوانده بود و در ادبیات و فلسفه و کلام و رجال، کتاب و تعلیقه داشت.
· ما در طول تاریخ و در زمان معاصرِ نزدیک به خودمان هم داشتیم مواردی را که همین واکنشهای سریع بهترین آثار را بهوجود آورد. وقتیکه آن هواپیمای اسرائیلی را آن دختر ربود، مرحوم امیری فیروزکوهی [قصیدهای گفت] حالا امیری فیروزکوهی، دوستانی که ایشان را میشناسند [میدانند]، خب ایشان جوان و انقلابی و مانند اینها که نبود امّا روی آن احساسی که پیدا کرد، یک قصیده زیبا و عالی همانوقت -سال چهلوچند- گفت، متناسب با موقع، متناسب با زمان؛ «آنجا غزالهای...»، حالا خیلی از ابیاتش را یادم نیست، آنوقتها خیلی از بیتهایش را بلد بودیم؛ من از خود ایشان شنیده بودم. علیایّحال، این خیلی خوب است، اینکه به حوادث واکنش سریع نشان داده بشود و تبیین بشود، این بسیار خوب است. (امام خامنهای، 10/4/1394)
· [در پاسخ به این سؤال که به کدام شاعر علاقه دارید؟] در غزل، مرحوم «امیری فیروزکوهی» است که من با ایشان دوست هم بودم و ایشان به من هم خیلی علاقه داشتند و سالها تا بعد از انقلاب، با یکدیگر رفتوآمد داشتیم... مرحوم «امیری فیروزکوهی» هم یک نوع قصیده سبک خاقانی میگفت که آن هم در نوع خودش قصیده بسیار فخیم و برجستهای بود؛ از آن هم من خیلی خوشم میآمد. (امام خامنهای، 7/2/1377)
· [شاعران در قبل از انقلاب] بهترینهایشان هرگز این مجال را پیدا نمیکردند که در یک منظر عمومی، در یک محضر عمومی بیایند خودشان و شعرشان را ارائه بدهند. یک شاعری مثل مرحوم امیری فیروزکوهی که حقاً در قله غزل زمان خودش قرار داشت، بیشترین تجلی و نمایشی که از او میشد مشاهده کرد، در یک جلسه خصوصی بود که در گوشه انزوای خودش، چهار تا، پنج تا دوست و رفیقش باشند و او غزل خودش را بخواند. (امام خامنهای، 25/6/1387)
روز ملی و استقلال "فیجی" از استعمار انگلستان (10 اکتبر 1970 م)
· فیجی 840 جزیره قابل سکونت دارد و در اقیانوسیه واقع است.
تأسیس "مجمع تقریب مذاهب اسلامی" به دستور حضرت آیتالله "خامنهای" (1369 ش)
· هدف اصلی مجمع، حرکت به سمت حاکمیت اسلام و دوری از تفرقههاست.
شروع اعتصاب سیاسی مطبوعات کشور در اعتراض به سانسور (1357 ش)
· اعتصاب 62 روزه مطبوعات، بزرگترین اعتصاب تاریخ مطبوعات ایران است.
آغاز جنگ استعماری هلند و انگلیس در افریقای جنوبی پس از کشف معادن غنی طلا و الماس در این کشور (11 اکتبر 1899 م)
امضای قرارداد ننگین گلستان میان ایران و روسیه در پی دور اول جنگهای ایران و روسیه (1192 ش)
شاهان قاجار و پهلوی یک ویژگی بدی داشتند؛ در مقابل دشمن، ذلیل بودند و در مقابل مردم، شجاع!
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا پس از پیروزی انقلاب اسلامی (1358 ش)
· با تأکید امام مبنی بر اصل حضور و مشارکت مردم در تصمیمگیریها برگزار شد، اما به علت نقص قوانین، فعالیت چندانی نداشت تا اینکه دور جدید فعالیت قدرتمند شوراها از 1377 شروع شد.
حادثه دردناک "حَرّه" در مدینه (تهاجم وحشیانه سپاهیان یزید) (28 ذی الحجه 63 ق)
· پس از واقعه کربلا، عدهای از مردم مدینه به شام رفتند تا رفتار یزید را از نزدیک ببینند. چون فسق و فجور یزید بر مردم مدینه آشکار شد، یزیدیان را بیرون کردند. سپاه یزید نیز غارت و کشتار بینظیری در مدینه راه انداخت و 10 هزار نفر را کشت.
روز بزرگداشت حافظ
· بزرگداشت از حافظ، بزرگداشت از فرهنگ قرآنی و اسلامی و ایرانی است و بزرگداشت از آن اندیشههای نابی است که در این دیوان کوچک، گردآوری شده و به بهترین و شیواترین زبان، ادا شده است. (امام خامنهای، 28/8/1367)
تولد شاعر حکیم ابوالقاسم فردوسی (313 ش)
·
منم بندهٔ اهل
بیت نبی/ سرایندهٔ خاک پای وصی
برین زادم و هم برین بگذرم / چنان دان که خاک پی حیدرم
روز ملی و استقلال کشور آفریقایی "گینه استوایی" از استعمار اسپانیا (12 اکتبر 1968 م)
کودتای "پرویز مشرّف" علیه "نواز شریف" نخستوزیر پاکستان (12 اکتبر 1999 م)
رحلت عالم مجاهد آیتالله "هادی روحانی" نماینده ولیفقیه در استان مازندران (1378 ش)
رحلت عالم بزرگوار آیتالله "ابوالفضل خوانساری نجفی" (1380 ش)
تصویب لایحه کاپیتولاسیون توسط مجلس شورای ملی (1343 ش)
· تصویب کاپیتولاسیون (مصونیت قضایی آمریکاییها در ایران) در مطبوعات اعلام نشد. امام خمینی پس از آگاهی از مفاد آن، با اعلامیه و سخنرانی اظهار داشتند: «امروز تمام گرفتاری ما از آمریکا و اسرائیل است.» در پی این مخالفت، کمتر از یک ماه بعد، امام به ترکیه تبعید شد.
حمله تروریستی صهیونیستهای مسلح به روستای فلسطینی قُبیه در کرانه باختری (14 اکتبر 1953 م)
· فرماندهی این قتلعام، بر عهده آریل شارون بود. دهها خانه و یک مدرسه در روستا ویران و 42 تن نیز کشته شدند.
آغاز هفته احیای امربهمعروف و نهی از منکر (اول محرم)
· بعضی تصوّر میکنند امربهمعروف و نهی از منکر منحصر میشود به اینکه انسان به فلان زن یا فلان مردی که یک فرع دینی را رعایت نمیکند، تذکّر بدهد؛ البتّه اینها امربهمعروف و نهی از منکر است، امّا مهمترین قلم امربهمعروف و نهی از منکر نیست. (امام خامنهای، 1/1/1394)
· امربهمعروف یعنی همه مؤمنان در هر نقطهای از عالم که هستند، موظّفاند جامعه را به سمت نیکی، به سمت معروف، به سمت همه کارهای نیکو حرکت دهند؛ و نهی از منکر یعنی همه را از بدیها، از پستیها، از پلشتیها دور بدارند.
· مهمترین قلم امربهمعروف و نهی از منکر عبارت است از امر به بزرگترین معروفها و نهی از بزرگترین منکرها. معروفی بالاتر از ایجاد نظام اسلامی و حفظ نظام اسلامی نداریم؛ هرکسی که در این راه تلاش کند، امربهمعروف است؛ حفظ عزّت و آبروی ملّت ایران، بزرگترین معروف است. (امام خامنهای، 1/1/1394)
· معروفها اینها هستند: اعتلای فرهنگ، سلامت محیط اخلاقی، سلامت محیط خانوادگی، تکثیر نسل و تربیت نسل جوان آماده برای اعتلای کشور، رونق دادن به اقتصاد و تولید، همگانی کردن اخلاق اسلامی، گسترش علم و فنّاوری، استقرار عدالت قضائی و عدالت اقتصادی، مجاهدت برای اقتدار ملّت ایران و ورای آن و فراتر از آن، اقتدار امّت اسلامی و تلاش و مجاهدت برای وحدت اسلامی؛ مهمترین معروفها اینها است و همه موظّفاند در راه این معروفها تلاش کنند؛ امر کنند. (امام خامنهای، 1/1/1394)
· ابتذال اخلاقی منکر است، کمک به دشمنان اسلام منکر است، تضعیف نظام اسلامی منکر است، تضعیف فرهنگ اسلامی منکر است، تضعیف اقتصاد جامعه و تضعیف علم و فنّاوری منکر است؛ از این منکرها باید نهی کرد. (امام خامنهای، 1/1/1394)
فرارسیدن ماه سرشار از شور و شعور حسینی؛ محرم و آغاز سال قمری جدید (1437 هجری قمری)
· اکنون که ذکر محرّم و عاشورا و یاد و خاطره امام حسین علیهالسلام، در بینِ ما رایج است، از این ذکر و خاطره و جلسات بزرگداشت، چه استفادهای باید کرد و شکر این نعمت چیست؟
شهادت عالم مجاهد "عطاءالله اشرفی اصفهانی" پنجمین شهید محراب در باختران (1361 ش)
· این پیر سالخورده و روشنضمیر در دوران جنگ تحمیلی، لباس نظامی به تن کرده و اسلحه به دوش گرفته و در صحنههای گوناگون نبرد حضوری فعال داشت و همواره در دفاع از اسلام و انقلاب پیشقدم بود. (امام خامنهای، 25/7/1368)
اعلام استقلال بوسنی و هرزگوین از یوگسلاوی (15 اکتبر 1991 م)
به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان توسط مزدوران رژیم پهلوی (1357 ش)
· در اربعین شهدای 17 شهریور به قرآن هم رحم نکردند. میخواستند رعب و وحشت ایجاد کنند. مأموران در لباس کولیهای چماق به دست، اول خودروها را به آتش کشیدند و بعد به جان مردم افتادند.
انفجار اولین بمب هستهای چین کمونیست (16 اکتبر 1964 م)
آغاز تحریم نفتی کشورهای عرب علیه حامیان رژیم صهیونیستی به دنبال شروع جنگ چهارم اعراب و اسرائیل (16 اکتبر 1973 م)
· ناگهان قیمت نفت چهاربرابر شد.
ورود کاروان اباعبدالله الحسین (ع) به سرزمین کربلا (61 ق)
· فرود آیید که اینجا منزل و محل خیمههای ما است و این زمین، جای ریختن خون ما است.
ظریف: برای عبور از وضعیت حاکم بر فاجعه منا برنامه داریم
گزارشی کوتاه از# تصویب_برجام طبق #قانون_اساسی!
#مالک_اشتر/آیا برجام به تایید مقام معظم رهبری رسیده است و مجلس نباید در آن ورود کند؟/ برجام طبق کدام اصول قانون اساسی بابد به تصویب دولت برسد؟
طبق اصل#۱۷۶ قانون اساسی مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تأیید مقام رهبری قابل اجراست. #برجام نیز پس از تصویب شورای عالی امنیت ملی باید به تایید رهبری می رسید تا قابل اجرا باشد و دیگر نیازی به ارجاع آن به مجلس نبود و طبق روال به قانون تبدیل می شد!
حال #برجام طبق فرموده امام خامنه ای برای اینکه روال عادی خود را طی کند و به صورت قانون درآید باید مجلس بررسی دقیق آن را پیگیری کند و دولت موظف است طبق اصل۷۷و ۱۲۵ قانون اساسی آن را به مجلس ارجاع دهد تا لازم الاجرا باشد و لازمه این کار این است که دولت برجام را صورت لایحه باید تقدیم مجلس کند تا به صورت قانون درآید.
مروری کوتاه بر اصول یادشده:
اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
" عهدنامه ، مقاوله نامه ، قراردادها و موافقتنامه های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد . "
اصل 125 قانون اساسی جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران:
" امضای عهدنامه ها ، مقاوله نامه ها ، موافقت نامه ها و قراردادهای دولت ایران با ساغیر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیه بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی او است.
اصل صد و هفتاد و ششم (176) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
به منظور تأمین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی "شورای عالی امنیت ملی" به ریاست رییس جمهور، با وظایف زیر تشکیل میگرد.
تعیین سیاستهای دفاعی - امنیتی کشور در محدوده سیاستهای کلی تعیین شده از طرف مقام رهبری.
هماهنگ نمودن فعالیتهای سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی - امنیتی.
بهرهگیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی.
اعضای شورا عبارتند از:
روسای قوای سه گانه
رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح
مسوول امور برنامه و بودجه
دو نماینده به انتخاب مقام رهبری
وزرای امور خارجه، کشور، اطلاعات
حسب مورد وزیر مربوط و عالیترین مقام ارتش و سپاه
شورای عالی امنیت ملی به تناسب وظایف خود شوراهای فرعی از قبیل شورای دفاع و شورای امنیت کشور تشکیل میدهد. ریاست هر یک از شوراهای فرعی با رییس جمهور یا یکی از اعضای شورای عالی است که از طرف رییس جمهور تعیین میشود. حدود اختیارات و وظایف شوراهای فرعی را قانونی معین میکند و تشکیلات آنها به تصویب شورای عالی میرسد. مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تأیید مقام رهبری قابل اجراست.
اصل یکصد و هفتاد و ششم به موجب اصلاحاتی که در سال ۱۳۶۸ نسبت به قانون اساسی صورت گرفته، به قانون اساسی الحاق شده است.
.
@malekashtar707
امروز هم به تحصن رفتم.
بعد از ظهر، برنامه ویژه جانبازان بود و شب هم شب شعر برگزار شد. در زمان حضور من دو تن از نمایندگان محترم مجلس به میان مردم آمدند، شنیدند و صحبت کردند. روز عید غدیر بود؛ حاج آقای آ.سید رضی به اجرای برنامه خواندن صیغه برادری (در روز عید غدیر) پرداخت. زیارت آل یاسین هم خوانده شد. آقای دکتر علی دوانی هم آمد. امروز خیلیها آمده بودند. بسیاری از دوستان قدیمی و امت حزبالله را دیدم. تحصن غیرت برای رد برجام در مقابل مجلس شورای اسلامی به یکی از اجتماعات جدید امت حزب الله و پرشور امت حزب الله تبدیل شده است.
جانبازان خیلی باحال بودند. انقلابی و صریح حرف میزدند. بعضیهاشان خیلی زیبا و عمیق، مسائل را ریشه یابی و تحلیل میکردند؛ باید استادان و مسئولان ما بنشینند پای این صحیتها. استادان برای اینکه یک چیزی یاد بگیرند و مسئولان هم برای عمل. سیدمحسن محسنی امشب کولاک کرد. تحلیلش را از بیان رهبری ارائه داد. جالب است که یک جمله رهبری خطاب به یک جانباز هفتاد درصد توانسته است چندهزار نفر از امت حزب الله را به یک تحصن -فاقد هرگونه پشتیبانی رسمی و دولتی- بکشاند.
من نه انقلاب را دیدم و نه جنگ را. خاطراتشان را خواندهام اما. جانبازان میگفتند شما شبیه رزمندهها هستید و فضا همان فضاست و تحصن شما جهاد است و معنای یا لیتنا کنت معکم همین حضور امروزین شماست؛ پس اگر برجام تصویب شود، باز هم ما پیروزیم چرا که در میدان بودیم و ولی زمانه را تنها نگذاشتهایم. جانبازان به ما گفتند: چه حالی دارد فردای قیامت اسمتان را در ردیف اصحاب و یاوران امام حسین در روز عاشورا ببینید!
من نه انقلاب را دیدم و نه جنگ را. اما راهپیمایی خودجوش و مردمی اربعین را دیدهام. عشایر باصفای عراق هر چه دارند، در طبق اخلاص میگذارند. اینجا در تهران، در محل تحصن مقابل مجلس شورای اسلامی در قرن بیست و یکم میلادی، جوانان حزباللهی موکب زدهاند و پذیرایی میکنند. هر کس هر قدر هر چه میتواند کمک میکند. پذیراییشان فقط چایهای پررنگ عربی را کم دارد. این تحصن خودجوش از یک خانواده پنج نفره قمی شروع شد و الآن هزاران نفر در آن ثواب کسب کردهاند.
پیرمردی بود که چندین مطالب و تیترهای چهار روزنامه را به هم چسبانده بود و مثل یک شعارنوشته به دست گرفته بود. پیرمردان فراوانی بودند که واقعا بانشاط بودند. یکیشان میگفت: «اینا (احتمالا زن یا فرزندانش) فکر میکنند برای من اتفاقی میافتند؛ ولی من عاشق شهادتم.» مادر شهیدی بود که جزوات نقد برجام را بین خودروهای عبوری توزیع میکرد. از جوانان و کارهایشان دیگر نمیگویم.
امشب، تحصن خیلی خانوادگی شده بود؛ به ویژه از جهت حضور نوزادان و خردسالان. قبلتر هم که شاید خبرش را دیده باشید که یک عروس و داماد به تحصن آمدند. خدا زنان و خانوادهها را حفظ کند. خواهر شهیدان نامجو (وزیر و برادرش) آمد و در سخنانی کوتاه، مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل جمعیت را برانگیخت و بر تبعیت از رهبری تاکید کرد. یک خانم شاعر هم در محل تجمع شعری گفت و در شب شعر خواند و مورد تشویق قرار گرفت.
شب شعر، برنامه فرهنگی ویژهای بود. سطح فرهیختگی امت حزبالله بالاتر رفته است که در اوج تجمع سیاسی، در یک فضای هنری از شاعران دعوت میکنند. میلاد عرفانپور، اول شروع کرد و چند شعر خواند. باخبرمان کرد که دکتر محمدمهدی سیار هم پدر شده است و به همین دلیل نتوانسته تحصن امشب را حضور داشته باشد. نفر بعدی علیرضا قزوه، استاد برجسته ادب پارسی بود. شاعر متعهدی که شعر اعتراض را تراز تازهای بخشیده است. او چهار شعر بلند خواند. هادی فردوسی شاعر جوان شیرازی هم شعر خواند. دیگران و برخی از امت حزب الله هم گفتند ما شعر داریم و آمدند شعرهای خوبی خواندند.
چقدر گفتنیها بسیار است.
خدایا! این سفره را از امت حزبالله نگیر. بگذار مردم ما، جوانان ما، زنان ما از آنان روزی بخورند. بگذار یادگاران دفاع مقدس، ببینند راهشان ادامه دارد. بگذار حجت بر مسئولان و نمایندگان تمام شود که ملت ما حسین زمان را تنها نمیگذارد.
یا رب از دلهای ما مهر و محبت را مگیر
این تجمع، این توسل، این عبادت را مگیر
هستی ما بستگی دارد به مهر اهل بیت
هر چه میخواهی بگیر، اما ولایت را مگیر
به خودش که نگاه میکند، هیچ اشکالی نمیبیند. اما وقتی نوبت دیگران میشود، منتقد خیلی خوبی است. با خدا هم که اصلاً کاری ندارد! برای همین هر وقت جلوی آینه میرود جز «یک پارچه آقا» چیزی نمیبیند! آنوقت توجیه اشتباهها آغاز میشود و هر روز بیشتر از قبل در خطاها و غلطهایش دستوپا میزند.
خیلی طول نمیکشد که بعد از مدتی میبیند رفیق گرمابه و گلستان شیطان شده است و در همهچیز از او کمک میگیرد؛ همهچیزی که جز طغیان و طغیانگری نیست... آری شیطان کمک میکند انسان را در عجله کردن به سوی طغیان و هلاکت!
مَن شَغَلَ نفسَهُ بغَیرِ نفسِهِ تَحَیَّرَ فی الظُّلُماتِ، و ارتَبَکَ فی الهَلَکاتِ، و مَدَّتْ بهِ شیاطِینُهُ فی طُغیانِهِ.
امام على (علیهالسلام): هرکه خود را به چیزى جز [تربیت و تزکیه] نفْسِ خویش مشغول دارد، در تاریکیها سرگردان میشود و در هلاکتها دستوپا میزند و شیطانهایش او را در طغیانش فرومیبرند.
خیال میکنید فرعون و فرعونیان از همان اول اینقدر طغیانگر بودهاند؟
منبع حدیث: نهج البلاغه صبحی صالح، خطبه 157
نوشته: دکتر محمدحسین شاهآبادی
این متن از طریق شبکههای اجتماعی به من رسید. فردا و پس فردا دیگر تحصن تمام میشود. شاید مهمترین و آخرین فرصت تأثیرگذاری مردم در سرنوشت سیاسی اجتماعی سالهای بعدشان باشد. انشاءالله عزت و اقتدار دوباره به کشورمان برگردد. امروز عصر دوباره به تحصن سری خواهم زد. ظاهرا در شهرهای مختلف، تحصن برپاشده است و مطالبه شکل ملی و سراسری خود را پیدا کرده است.
⭕️✅حاشیه نویسی جذاب یک متحصن از شب چهارم تحصن :
⭕️حال و هوای یکی از مردمب ترین تجمعات در شب عید غدیر:
مردم هر ساعت با خانواده هایشان به تحصن اضافه می شوند
در گوشه ای حاج آقا عمارلو که انصافا برجام رو انگار قورت داده! دارد با جوانانی که سوال دارند صحبت می کند...
⭕️در جای دیگر جزوات و کتب تحلیل برجام به فروش می رسد
گپ های چند نفره بحث برسر برجام توجه مردم رهگذر را جلب کرده...
⭕️هر از چند گاهی یک ماشین جلو مجلس ترمز می کند و از جوانان می خواهد تا بار ماشین را خالی کنند
یکی هندوانه آورده
یکی غذا
یکی میوه
یکی شیرنی
یک خانم مسن با 50 عدد نان بربری آمده
انگار مردم خودشون جهت تدارکات تحصن دست بکار شدن!
امشب مردم اسپانسر!سنگ تمام گذاشتن انصافا...یه چیزی تو مایه های پذیرایی اربعین!...یک کارتون فلافل هم آمد...
شربت و شیرنی هم که جزء لاینفک عید غدیر است...اما دیشب از این خبرا نبودا...!
⭕️ماشین های رهگذر از بچه های خوش تیپی که دارن تراکت پخش می کنن سوال می کنن قضیه چیه؟
چه خبر شده؟
⭕️بعضی هاشون که خبر دارن داد میزنن دمتون گرم...بعضی هم با خنده رد می شوند...بعضی دیگر هم ترجیح میدهند سکوت کرده و تراکت را مطالعه کنن...
یک عده ترمز کرده پیاده میشوند و سوال هایشان را از متحصنین راجع به برجام می پرسند...
⭕️باد و باران فضای تجمع را حسابی عوض کرده و لطافتی توام با خیسی موکت ها و جوراب هایمان را در پی داشته!...دوستان سر به آسمان گرفته و با خدا مذاکره می کنن...پس از اندکی هوا صاف معتدل می شود....:)
⭕️خیمه های دانشگاه های مختلف،خانواده ها،و شهرستان های مختلف علم شده است...
یک اکیپ جوان که تازه آمده اند میگویند چه کاری از دست ما بر می آید...
خلاصه اوضاع بشدت مردمی است و هرکس یک گوشه کار رو بدست گرفته...
⭕️بعنوان یک فعال در تجمعات انقلابی اعتراف میکنم بعد از اربعین واقعا این تجمع مردمی ترین تجمعی بود که به چشمم دیده بودم...
عیدتون مبارک
«غدیرشناسی»
این حماسه حمایت و فداکاری نسبت به برادران عزیز فلسطینی را - که شما بحمدالله در دنیای اسلام به حمایت آشکار و همهجانبه از برادران فلسطینیتان سرافراز و برجستهاید - قدر بدانید. این بسیار باارزش است... اگر ازلحاظ تسلیحات نمیتوانیم کمک کنیم؛ اگر ازلحاظ نیروی انسانی، این امکان وجود ندارد که ملت و جوانان ملت به آنجا بروند؛ اما ازلحاظ مالی میشود به آنها کمک کرد؛ بعضی از دردهایشان را درمان نمود؛ بعضی از زخمهایشان را مرهم گذاشت و دلهای مادران آنها و عزم پدران آنها را تحت تأثیر این محبّتها قرار داد. دیدید نوجوانی را که در آغوش پدرش به قتل رسید؟! ...عظمت این حرکت آنقدر زیاد است که اینگونه فداکاریها به چشم خود آنها بزرگ نمیآید؛ همچنان که در دوران جنگ تحمیلی، شما آنقدر فداکاری کردید که به چشم خودتان نمیآمد؛ اما فداکاریهای شما دنیا را خیره کرد. امروز هم ملت فلسطین همینطورند؛ به چشم خودشان نمیآید، اما دنیا را خیره میکند. یک شهادت - مثل شهادت آن نوجوان در آغوش پدرش - توفانی در دلهای ملتهای دنیا برمیانگیزد. اینها بسیار ارزشمند است.
امام خامنهای| 29/7/1379
محمدالدوره، نوجوان فلسطینی 9 مهر 1379 جلوی دوربینها و در آغوش پدر به شهادت رسید.
از مجسمه آزادی گرفته تا برج ایفل، و از کاخهای کنار دریا گرفته تا برجهای بالای کوه، یکبهیک را به یادآور و با عمارتهای حیرتانگیز هزاران سال پیش قوم عاد و ثمود و فرعون مقایسه کن! اگر عقبتر نباشند، خیلی جلوتر نیستند. آنها برای برجسازی، کوهها را سوراخ میکردند تا قدرت و ثروتشان را به رخ جهانیان و پیامبران و خدای آنان بکشند... اما چه سود؟
بحث بر سر خانه و کاشانه نیست. این «به رخ کشیدنها» و «در مقابل خدا ادعا کردنها» بود که کار دستشان داد. آری، مسئله آنها «طغیان»شان بود که چون آتشی زیرِ خاکسترِ قدرت و ثروت، مخفی شده بود و وقتی جرقه دنیاخواهی و دنیاطلبی زده شد، آتشِ طغیان فوران کرد و آنها را به فساد کشاند... اما چه سود؟
اما چه سود که نه پول به دردشان خورد و نه زور، نه دنیادوستی و نه طغیانی که ریشه در این دنیادوستی داشت. چراکه خدای تو در کمینگاه است و وقتی زمانش فرارسد، شلاق عذاب را بر سر آنان میباراند. مگر ندیدی که با عاد و ثمود و فرعون چه کرد؟ بله، ای پیامبر و ای مومنان! خدا پشت و پناه شماست و طغیانگرانِ دنیاخواه را نابود میکند.
توجه!
اینجا یک گروه نیست و شما امکان ارائه نظر و نوشتن مطلب ندارید.
اینجا منبر است؛ یک ارتباط یکطرفه را تجربه خواهید کرد!
من چیزهای جالبی را که در منابر (به ویژه هیئت میثاق) و ... به دست میآورم، برای شما به اشتراک میگذارم.
شما میتوانید نشانی «منبر» (https://telegram.me/menbar) را به دوستانتان بدهید، شاید به دردشان خورد.
سپاس
منبر، معمولا شبهای یکشنبه که هیئت میثاق برگزار میشود، روزآمد میشود. اگر پامنبری خوبی باشید، اذیت نخواهید شد!
پینوشت:
پیامک رسیده:
اَللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ
خدایا پناه به تو میبرم از نفسى که از دنیا سیرى ندارد!
شهید محمدباقر حبیب اللهی
منبع : محمد مینیاب، ص20 (نرمافزار شمیم یار)
دیگر نتوانست راحت از کنار برادرش هم بگذرد و او را کشت و به جبهه باطل پیوست. برادر و کشتن برادر؟ واوِ مباینت!
آیا فکر میکنید تمام شد؟ قوم بنیاسرائیل که قرار بود برگزیدهترین قوم شوند در یک صبح هفتاد پیامبر خدا را به شهادت رساندند. برگزیدهترین قوم و کشتن هفتاد پیامبر؟ واوِ مباینت!
آیا باز فکر میکنید تمام شد؟ یحییِ نبی را که گرفتند سرش را بریدند و بردند پیش یکی از فاحشههای شهر. سر پیغمبر خدا و فاحشه؟ واوِ مباینت!
آیا باز هم فکر میکنید این جنگ همیشگی تمام میشود؟ خیر! حضرت اباعبدالله (ع) روزی که حرکت کرد، فرمود: ای مرد! من حق هستم و با باطل هیچگاه کنار نمیآیم پس"من کان باذلا فینا مهجته و موطّنا علی لقاء الله نفسه فلیرحل معنا" البته فقط 72 تن همراهیاش کردند و کربلایی شدند ولی... مسلمانان و کشتن حسین (ع)؟ واوِ مباینت!
باز هم کار به اینجا ختم نشد... شهید آوینی میفرماید: صحرای کربلا به وسعت تاریخ است و کار به یک «یالیتنی کنت معکم» ختم نمیشود. جنگ حق و باطل نه تمام میشود و شیطان همیشه هست (گاهی هم بزرگش!). واوهایِ مباینت کم نیستند...
این داستان ادامه دارد. نوبت واوِ شماست...
منتشر شده در تابلو اعلاناتهای مسجدنما و نشریه سنگر محله
نوشته محمدجواد سواری
· عید غدیر، ولادت امام هادی
· عملیات غیور اصلی و ثامنالائمه (شکست حصر آبادان)
· شهادت سرداران (فکوری، فلاحی، نامجو، کلاهدوز و جهانآرا) در حادثه هوایی- بزرگداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس
· شهادت حجتالاسلام هاشمینژاد توسط منافقین
· سقوط بستان، قصر شیرین، سوسنگرد و... و آزادسازی آنها
تشکیل جلسه سازمان اجلاس اسلامی در مورد جنگ ایران و عراق (1359 ش)
· این سازمان با تشکیل کمیته حسن نیت تلاش داشت جنگ را تمام کند.
اشغال بُستان توسط اشغالگران بعثی در روزهای آغازین جنگ (1359 ش)
· هر روز بخشهایی از کشورمان را از دست میدادیم. بنیصدر میگفت: زمین میدهیم تا زمان بگیریم!
امضای پیمان منع آزمایشهای هستهای توسط ایران (1375 ش)
روز استقلال "زلاندنو" از استعمار انگلستان (26 سپتامبر 1907 م)
· هنوز نقش پرچم بریتانیا بر پرچم این کشور جاخوش کرده است.
انعقاد دومین پیمان اهل یثرب معروف به عَقَبه دوم با پیامبر در مکه (13 ذیالحجه 13 بعثت)
· مسلمانان یثرب (مدینه) از پیامبر خواستند به شهرشان بیاید. آنها مسئولیت دفاع از پیامبر را برعهده گرفتند.
اشغال قصر شیرین، غرب دزفول و مناطق اطراف توسط دشمن بعثی در آغاز جنگ (1359 ش)
آغاز عملیات بزرگ ثامنالائمه و شکست حصر آبادان (1360 ش)
· با حسابکتاب دنیایی، این اولین پیروزی بزرگ ما در جنگ بود. وگرنه اولین پیروزی بزرگ آنجاست که ملت ما حتی نوجوانانی مثل حسین فهمیده و بهنام محمدی، شجاعانه، صادقانه، عاشقانه و آگاهانه شهادت را انتخاب میکنند.
اشغال "کابل" پایتخت افغانستان توسط گروه طالبان (27 سپتامبر 1996 م)
· گاهی هم از خود بپرسیم چرا در کشور ما چنین اتفاقاتی نمیافتد؟
صدور اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جنگ عراق با ایران (1359 ش)
· قطعنامه 479 به دلیل آنکه هیچ اشارهای به متجاوز و آغازگر جنگ نداشته و دو طرف را به یک اندازه مورد خطاب قرار داده، ظالمانهترین و غیرعادلانهترین قطعنامه شورا در مورد جنگ عراق علیه ایران است.
سقوط سوسنگرد توسط دشمن متجاوز بعثی (1359 ش)
· لشکر 92 زرهی خوزستان که... مقاومت مردمی، پاسداران، ژاندارمها و در گوشه و کنار ادامه داشت؛ مثلاً در همین روز دشمن از تصرف گیلانغرب ناکام ماند و به سمت جنوب متمرکز شد.
روز استقلال "عمان" از استعمار انگلستان (28 سپتامبر 1920 م)
· بد نیست بدانید آخرین دوران تسلط ایران بر عمان، دوره افشاریه است. سلطان قابوس، پدرش را با کودتا برکنار کرد. در سلطنت مطلقه او، هیچ حزب سیاسی یا مجمع انتخابی وجود ندارد.
درگذشت "جمال عبدالناصر" رئیسجمهور پیشین مصر، از پایهگذاران جنبش عدم تعهد (28 سپتامبر 1970 م)
· او ضد غرب بود. میخواست کشورهای عربی را متحد کند. کانال سوئز را ملی اعلام کرد. هرچند با کودتا سرکار آمده بود، به شدت محبوب بود. او ضد اسرائیل بود و در جنگ سوم اعراب و اسرائیل، بخشهایی از مصر را از دست داد. در مرگ مشکوک او، گویا انور سادات که غربگرا بود و با اشغالگران قدس رابطه برقرار کرد، دست داشت.
آغاز انتفاضه جدید مردم مسلمان فلسطین ضد رژیم صهیونیستی (28 سپتامبر 2000 م)
· وقتی مذاکرات سازش عرفات شکست خورد، مردم دوباره به انقلاب سنگ روی آوردند. این انتفاضه به انتفاضه مسجدالاقصی مشهور است؛ چرا که جرقه آن اعتراض به ورود شارون به این مکان مقدس بود.
شهادت روحانی مبارز "سید عبدالکریم هاشمینژاد" توسط منافقین کوردل (1360 ش)
· این مبارز مجاهد به نمایندگی از مردم زادگاهش (مازندران) در مجلس خبرگان قانون اساسی، سهم مهمی در تدوین آن به ویژه تثبیت اصل ولایت فقیه داشت. او در جایگاه دبیری حزب جمهوری اسلامی در مشهد، جبهه فرهنگی نبرد با نفاق را پی گرفت. حضور در جبهههای نبرد دفاع مقدس نیز برگ زرینی از دفتر زندگی این شاگرد امام روحالله است. شهادت، گوارایش باد!
ولادت پیشوای دهم حضرت امام علیالنقی الهادی (ع) در مدینه (15 ذیالحجه 212 ق)
· تو امیر سامرایی، من گدای سامرایم/ به خدا در حسرت صحن و سرای سامرایم
وفات آیتالله "شیخ علیاکبر برهان" در سفر حج (15 ذیالحجه 1378 ق)
· مرحوم برهان در زمانی که حکومت پهلوی کمر به محو نشانههای دین بسته بود، امام جماعت یک مسجد بود. از این مسجد، چند تن از بزرگترین آخوندهای زمان ما بیرون آمدند؛ آیات عظام مهدوی کنی، باقری کنی، خوشوقت، مجتهدی تهرانی، حسین انصاریان و... کار تربیتی مساجد را جدی بگیریم!
کشف بزرگترین میدان نفتی ایران با ظرفیت 26 میلیارد بشکه در حوالی اهواز (1378 ش)
· ظرفیت تولید روزانه میدان آزادگان، حداقل 300 هزار بشکه است.
آغاز جنگ ایتالیا و عثمانی برای تصاحب سرزمین لیبی (29 سپتامبر 1911 م)
واگذاری قیمومیت سرزمینهای عربی خاورمیانه به انگلستان و فرانسه پس از جنگ جهانی اول (29 سپتامبر 1921 م)
· هنوز صد سال نگذشته. بیچشموروها برای کشورهای دیگر «قیم» یعنی سرپرست انتخاب میکردند و امورات دیگران را اداره میکردند!
شهادت سرداران اسلام "فکوری، فلاحی، نامجو، کلاهدوز و جهانآرا" در سانحه هوایی (1360 ش)
· پس از موفقیت در شکست محاصره آبادان، پنج تن از فرماندهان نظامی برای ارائه گزارش به امام روحالله، با یک هواپیمای ترابری سی130 عازم تهران بودند که در نزدیکی کهریزک دچار سانحه شد.
وقوع پرتلفاتترین کودتای قرن بیستم در کشور اندونزی توسط ژنرال سوهارتو، نظامی موردحمایت غرب (30 سپتامبر 1965 م)
· طی آن ظرف چند روز 400 تا 700 هزار نفر از مردم اندونزی به بهانه کمونیست بودن، قتلعام شدند.
روز ملی و استقلال کشور آفریقایی "بوتْسوانا" از استعمار انگلستان (30 سپتامبر 1966 م)
عملیات غیور اصلی (1359 ش)
· گفتند اهواز درخطر است. امام گفت: مگر جوانان اهوازی مردهاند؟ 28 جوان پاسدار و بسیجی اهوازی به فرماندهی علی غیور اصلی جمع شدند و صبح فردا دشمن را عقب راندند. در ادامه عملیات و با مشارکت ارتش، سوسنگرد و بستان هم آزاد شد.
شهادت محمد الدوره نوجوان فلسطینی و روز همدردی با کودکان فلسطینی در ایران
· پدر محمد الدوره برای حفاظت از فرزندش وی را در پشت خود پناه داده بود، دوربینها هم فیلم گرفتند، اما صهیونیستها تکذیب میکنند!
روز ملی و استقلال کشورهای «نیجریه» و «قبرس» از استعمار انگلیس (1 اکتبر 1960 م)
· نیجریه کشوری نفتخیز و ثروتمند در آفریقاست. کشور جزیرهای قبرس نیز در غرب آسیا قرار دارد.
روز ملی و استقلال "پالائو" از ایالاتمتحده امریکا (1 اکتبر 1994 م)
· این کشور جزیرهای در شرق فیلیپین قرار دارد. پس از آلمان و ژاپن، آمریکاییها آنجا را تصرف کردند و آزمایشهای هستهای انجام دادند. بومیان آن نیز به خاطر فشارهای آمریکا مهاجرت کردند. این کشور 488 کیلومترمربعی، تنها 20 هزار نفر جمعیت دارد.
عید سعید غدیر خم و انتخاب امیرالمؤمنین امام علی (ع) به جانشینی پیامبر اسلام (18 ذیالحجه 10 ق)
· عید غدیر را فرمودهاند: «عید الله الاکبر»؛ از همه اعیاد موجود در تقویم اسلامی این عید بالاتر است؛ پرمغزتر است؛ تأثیر این عید از همه این اعیاد بیشتر است. چرا؟ چون تکلیف امت اسلامی در زمینه هدایت، در زمینه حکومت، در این حادثه غدیر معیّن شده است.
پایان طوفان نوح و قرار گرفتن کشتی حضرت نوح (ع) در کوه جودی (18 ذیالحجه)
گلستان شدن آتش نمرود بر حضرت ابراهیم خلیل (ع) (18 ذیالحجه)
عملیات سوسنگرد و آزادسازی بستان و سوسنگرد (1359 ش)
· این عملیات در ادامه عملیات شهید غیور اصلی صورت گرفت و نیروهای اسلام توانستند علیرغم کمبود تجهیزات و نفرات، پیروزی بزرگی به دست آورند؛ این پیروزی باور به نصرت الهی بود که در فتح سوسنگرد و بستان خود را نشان داد.
کشته شدن (کلنل محمدتقی خان پسیان) در خراسان (1300 ش)
برگزاری سومین انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آیتالله "خامنهای" به این مقام (1360 ش)
· پس از عزل بنیصدر و شهادت رجایی و باهنر و درگیریهای منافقان و ترور بسیاری از بزرگان و مردم، هنوز جنگ در جبههها جریان داشت، ولی انتخابات ریاستجمهوری باید برگزار میشد. در این انتخابات و با حضور پرشور 16 میلیونی مردم، 99 درصد آرا به نام سید جوانی ریخته شد که هم اکنون امامت امت را برعهده دارد.
آزادسازی بیتالمقدس توسط "صلاحالدین ایوبی" فرمانده مبارزان مسلمان (2 اکتبر 1187 م)
· صلاحالدین پس از ورود به بیتالمقدس هیچیک از بناهای مسیحیان را ویران نکرد و نسوزاند. وی همچنین سه روز پس از ورود به شهر، کلیسای شهر را به کشیشان سپرد و پادشاه بیتالمقدس را آزاد کرد تا به اروپا بازگردد.
روز ملی و استقلال کشور آفریقایی "گینه" از استعمار فرانسه (2 اکتبر 1958 م)