مطالعه و معرفی کتاب در سال 1388: 36
کتاب امام عصر از منظر تفکر شیعی و سنی، ترجمه کتاب مع المهدی المنتظر فی دراسة مقارنة بین الفکر الشیعی و السنی: تالیف: شیخ مهدی حمد الفتلاوی- ترجمه جواد نظری مقدم سیاهمزگی
جواد نظری مقدم، ورودی 82 رشته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات است و از بچه های خوب استان گیلان در دانشگاه امام صادق علیه السلام. در چهارمین سال حضورش در دانشگاه، این کتاب را از عربی به فارسی ترجمه کرد و برای نشر به مرکز دانشجویی مطالعات راهبردی مهدویت سپرد که در آن سالها با حضور محمد برزویی (از بچه های خلاق کد 82 رشته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات) در اوج فعالیتهای علمی و فرهنگی در دانشگاه به سر می برد.
نمی دونم از فردا (جمعه، روز انتظار!) بگم یا از مرکز مهدویتی که دیگه نیست! (اکنون زیر مجموعه بسیج دانشجویی و کم فعالیت تر؟! شده است.) یا از جواد نظری مقدم و کتابش؟!
به هر حال به نظر می رسد اولویت با آخری است! پست معرفی کتابه!
نویسنده عقیده دارد بهترین راه بررسی موضوعات مورد اختلاف شیعه و سنی مطالعه تطبیقی (روش همین کتاب) است. بر همین مبنا از توطئه ها و چرایی توطئه ها علیه اندیشه مهدویت می گوید، از موارد مشابهت و وحدت نظر اندیشه مهدویت در شیعه و سنی (اصل وجود آن حضرت، وجوب اعتقاد به آن حضرت، اهل بیت بودن آن حضرت، قطعیت برپایی حکومت توسط آن حضرت، جهانی بودن حکومت حضرت، نشانه های مشترک ظهور مهدی عجل الله فرجه) می گوید و سپس به بررسی موارد اختلاف شیعه و سنی (ولادت حضرت، اختلاف در نام پدر حضرت، اختلاف در انتساب حضرت به امام حسن یا امام حسین!، اختلاف در عصمت آن حضرت، اختلاف در زمینه حیات و غیبت آن حضرت) می پردازد و آنها را طبق مبانی هر یک توضیح می دهد و ...
وجود ارجاعات فراوان، این کتاب را مستند و معتبر ساخته و بحثهای عقلی و استدلالی نیز آن را مستدل. رعایت انصاف و یکحانبه بحث نکردن که ویژگی اصلی کتاب است.
کتابشناسی:
کتاب امام عصر از منظر تفکر شیعی و سنی، ترجمه کتاب مع المهدی المنتظر فی دراسة مقارنة بین الفکر الشیعی و السنی: تالیف: شیخ مهدی حمد الفتلاوی- ترجمه جواد نظری مقدم سیاهمزگی، مرکز دانشجویی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، 1386.