معرفی کتابهای مطالعه شده در سال جاری: ششمین کتاب
سیری در تاریخ یک درس در دانشگاه امام صادق یا «شد، توانستند!»
اوایل دهه 70 برخی دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق علیه السلام برای مبارزه با افکار انحرافی آن زمان تصمیم گرفتند فراتر از نظام آموزشی گام بردارند و مبانی فکری عقیدتی مستحکمی برای خویش بنیان نهند. کتب شهید مطهری، مبنای حلقه های چند نفره آنان گردید. مطالعه فردی و مباحثه گروهی همراه با یادداشت برداری ها و نقدها و نکته ها. این گروه وقتی به قدرت رسیدند و یکی یکی بخش دروس عمومی و معارف اسلامی را تصاحب کردند، کتب شهید مطهری که می رفت به ورطه فراموشی سپرده شود به مثابه تکست درسی به برنامه درسی افزودند. هم اکنون نیز دانشجویان در دو سال اول تحصیل خود، هر ترم 2 واحد و مجموعا 8 واحد به عنوان اندیشه اسلامی 1 تا 4 می گذرانند. مطالعه+ خلاصه نویسی و فیش برداری و فعالیتهای جانبی+ مباحثه با یکی از دانشجویان موفق سالهای بالاتر و در ادامه کلاس درس و هر 4 هفته یک امتحان. به این ترتیب حجم عمده آثار غیرفلسفی و بخشی از آثار فلسفی استاد مثل عدل الهی خوانده و مباحثه می شود.
جدیدترین سخنان شهید مطهری مربوط به سه دهه پیش است و یکی از نکاتی که می تونه مفید باشه، بیان اندیشه شهید مطهری به زبان روز است. یکی از کارهای خوب تو این زمینه کاری است که دوست عزیز و پژوهشگر فرهیخته، میثم فرخی چند سال قبل انجام داد که به صورت کتاب هم توسط فرهنگسرای رسانه و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران چاپ شد. آقا میثم که این روزها مشغول پایان نامه فوق لیسانس و آزمون دکتری فرهنگ و ارتباطات است، اندیشه های تبلیغی شهید مطهری را از لابلای کتابهای مختلف بیرون کشیده و به زبان امروزی پسندی ارائه داده است.
متن وبلاگی کتاب، کوتاه، مختصر و مفید است و در هر مطلب به یک نکته مهم اشاره شده است.
گرچه این کتاب را دو سال قبل خواندم ولی صلاح دیدم امسال برای بچه های گروه مباحثه به عنوان یک نمونه کار فاخر معرفی کنم. می توان اندیشه های اجتماعی شهید مطهری را به مثابه یک اندیشمند اجتماعی مسلمان (و شاید هم اسلامی) از لابلای آثار بیرون کشید. کافیست یکی از سرفصلهای دروس جامعه شناسی یا ارتباطات را انتخاب کنید و با دقت به فیش نویسی موارد مرتبط بپردازید. چنین کار تحقیقی در درسهای آینده هم چون (مطالعات اجتماعی در فرهنگ اسلامی) می تواند مفید باشد.
اطلاعات کتابشناختی:
میثم فرخی، تو را می خوانم یا اصول حرفه ای تبلیغ، تهران، فرهنگسرای رسانه و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، 1387