فرشتههان! با مسجدیها کار دارند.
پاتوقتون کجاست؟
ستارههای درخشان زمین برای آسمانیها
گزارش ویژه
تو مسجد چه کنیم؟!
زائر خدا شویم! پایهاید؟
بر شما باد مسجدی شدن!
*هشدار داد: نماز همسایه مسجد جز در مسجد پذیرفته نیست...
**یکی پرسید: اى امیر مومنان! همسایه مسجد کیست؟
*فرمود: کسى که...
تجربه کنیم.
امسال توفیق خادمی شهدا در یادمان هویزه میسر نشد؛
انشاءالله به زودی خادمی در آستان امام رضا؛
یا حتی کربلا، کاظمین، نجف، سامرا؛
و چه بسا سوریه و شام بلا؛
و انشاءالله بقیع و مسجد الاقصی.
دیر یا زود، به مانند سه تیر 84 «مردی از جنس مردم» خواهد آمد و کام امت حزب الله شیرین خواهد شد.
دعا کنید با موفقیت زیارت با پای پیاده نصیب همه آرزومندان شود.
حلال کنید!
اگر بطلبند، دوباره عازم عراقم، کافیست عصر شود.
واقعا نمی دونم این چه استدلالی بود که در مجلس شورای اسلامی مطرح شد: اگر قائل به حق تالیف هستیم، پس چرا فقط 50 سال؟!
پاسخ خیلی ساده است:
حق تالیف برای مولف است و ربطی به ورثه ندارد! از فضل پدر، پسر را په حاصل؟
فرض کنید، الان سید حسین خمینی می شد ناشر اندیشه های امام!
حالا علی فریمانی یه چیز!
من با یک روز این حق انحصاری برای ورثه مخالفم، یعنی چی الان که شهید آوینی نیست، خانواده اش هم توانایی انتشار کتبش را نداره و این یعنی دفن اندیشه های شهید آوینی. (همسر شهید به انتشارات ساقی هم دیگر اجازه انتشار کتب این شهید عزیز را نداده اند.)
دو ترم درسی داشتیم به حقوق فرهنگ و ارتباطات. اتفاقا همانجا هم این مباحث پیش آمد. البته خوب یادم است استادمان خاطره ای را مطرح کرد:
«از امام استفتاء شد که انتشارات X کتاب کافی شیخ کلینی را منتشر کرده. آیا دیگر انتشاراتی هم می توانند منتشر کنند یا بنا به قانون مولفان و مصنفان کس دیگری نمی تواند منتشر کند؟ نظر امام این بود که خیلی سال گذشته و الان همه می توانند منتشر کنند و معنی ندارد که یکی ادعای انحصار بکند.»
پس ما الان با یک خطر جدی مواجهیم که به حبس و دفن اندیشه ها می انجامد: تصور کنید اندیشه های همه اندیشمندان طبق همین قانون به فنا برود و می رود. ما صبحبت از بازتولید علمی اندیشه های اندیشمندان داریم در حالی که ورثه از پخش و توزیع مناسب اندیشه ها هم ناتوانند. نمونه بارز آن فرزند شهید مطهری که می گوید حمایت دولتی نشده ایم!
تقریبا همه چهره های دانشگاه امام صادق علیه السلام با این قانون انحصاری مخالفت کرده اند: آیت الله مهدوی کنی، حجت الاسلام دکتر مصباحی مقدم، دکتر افتخاری (معاونت پژوهشی)، دکتر هاشمی گلپایگانی (رئیس بخش معارف و مسئول دیرینه طرح شهید مطهری و تفسیر)، حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی و ...
بحث حفظ اندیشه ها از تحریف هم به راحتی قابل حل است: برای اندیشمندان در زمان حیاتشان بنیاد می سازیم. یک بنیاد با هیئت علمی. هر کسی هم خواست چیزی چاپ کند، از بنیاد تاییدیه می گیرد و یا بنیاد اصلاحات مربوطه را انجام می دهد.این بنیاد متولی بازتولید علمی اندیشه ها هم خواهد بود. این طور، جامعه علمی کشور، انتشارات صدرا به خیانت در اندیشه های شهید مطهری هم متهم نمی کند.
نکته آخر: این قانون حمایت از مولفان و مصنفان و اینها قابل تسری به تمام اقسام مالکیت معنوی است. دیر یا زود این موضوع به واقعیت خواهد پیوست. آن وقت، جمله ها و سخنرانی های شهید همت و باکری هم متعلق به خانواده ایشان خواهد شد و برای انتشار آنها دچار مشکل خواهیم شد. فرزندان ناخلف شهید بهشتی (فرض کنیم ناخلف) به انتشار گزینشی اندیشه های پدرشان روی خواهند آورد.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا!