آنچه میخوانید یادداشت سردبیری (تای تمت) شماره 61 ماهنامه فرهنگی سیاسی حیات، نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام است. تصویر روی جلد این شماره به شهدای راه علم اختصاص دارد.
تای تمت
از لاف عشق تا انتخابات
1- سلام بر شما!
2- مطالب این شماره را سیزدهم آذر ماه بستیم. البته به دلیل همین فاصلهای که به وجود میآید، تغییراتی در پروندهها و مطالب صورت گرفت. مثلا پرونده سنگر سایبر متناسب با شهادت دانشمند هستهای جوان کشورمان، کاملا متحول شد.
3- ماهنامه فرهنگی سیاسی حیات، 14 سرویس دارد. در هر شماره، تنها مهمان تعدادی از سرویسها خواهیم بود. سرویس پرونده ویژه این شماره به نقد بسیج دانشجویی اختصاص داشت. سرویس بسیج دانشجویی هم به اولین بسیج دانشجویی کشور در ابتدای سال تحصیلی پرداخت. به همین دلیل ضمیمه این شماره، متناسب با فضای کلی مجله به نقد سبک زندگی امت حزبالله میپردازد. خواندن کتاب ضمیمه «لاف عشق» نوشته محمد جبارپور، فرمانده سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام را از دست ندهید.
4- سومین شماره مجله سینمایی «دیدبان»، ضمیمه سینمایی ماهنامه حیات، ویژه سیامین جشنواره فیلم فجر، تنها نشریه تخصصی سینمای آرمانی انقلاب اسلامی به زودی منتشر خواهد شد. منتظر مصاحبهها و یادداشتها و نقد فیلمهای خوب بچههای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام باشید. امسال برای دومین سال پیاپی، بهترین فیلم از نگاه منتقدان دیدبان از منظر سینمای آرمانی انقلاب اسلامی معرفی و با اعطای سیمرغ نمادین بهترین فیلم از فیلمساز برگزیده جشنواره از منظر تفکر بسیجی تجلیل خواهد شد.
5- «امروز هر چه از هنرمند مسلمان تجلیل شود و هر چه هنرمند مسلمان مورد تشویق قرار گیرد، جا دارد. این یک وظیفه بزرگ است. کمتر کاری به این اهمیت میشود در این کشور نشان داد.» در راستای اجرای این بخش از سخنان ولی معظم فقیه شما چه کردهاید؟ پیشنهاد میکنم هر چند وقت یکبار (فصلی یا سالانه) به همت بچههای مسجد محل، دانشگاه یا پایگاه بسیجتان، شما کار مشابهی انجام دهید و از فیلمساز ارزشی محبوبتان و بازیگران آن تقدیر کنید. با بچهها و خانوادهها با اتوبوس بروید سینما تا سینمادار هم دلش گرم شود. نباید بچه مذهبیهایی که در سینما، در این هنر برتر فعالیت میکنند، احساس غربت داشته باشند.
6- این روزها قضیه شهدای راه علم دوباره جدی شده است. در باغ شهادت، باز باز است. بخشی از تاریخ پرافتخار شیعه مرتبط با همین شهدای راه علم (به ویژه در عرصه علوم انسانی) است. امام رضا علیهالسلام پس از غلبه بر حربه مامون عباسی در مناظرات علمی به شهادت رسید. عالمان بزرگی چون شهید اول و شهید ثانی و... برای مردم ما ناشناختهاند اما علامه شهید مرتضی مطهری نامآشناتر است. شهدای راه علم امروز از حوزه فناوری هستند اما نوبت به شهدای علوم انسانی اسلامی هم خواهد رسید؛ انشاءالله.
7- این شهادتها نشانه جهشهایی است که انقلاب داشتهاست. خون ثبیتکننده جهشهاست. این خونها تلاشهای قبلی را بیمه میکند. مگر خون مظلومانه سیدالشهداء علیهالسلام اسلام را بیمه نکرد؟ دیروز در تثبیت انقلاب سیاسی 57 خونهای فراوانی ریخته شد. امروز در دوره انقلاب علمی هم خون ریخته میشود. به امید فردایی که در انقلاب فرهنگی (از مجرای علوم انسانی اسلامی)، بیمه انقلاب اسلامی از قویترین پشتوانهها بهرهمند شود.
8- در انتخابات مجلس قبلی 54 درصد شرکت کرده بودند. اگر تلاش شود تا یک درصد هم بیشتر شرکت کنند، نظام پیروز انتخابات خواهد بود.
9- در درس «اقتصاد فرهنگ و ارتباطات» گفته میشود که از منابع مهم مالی امور فرهنگی در غرب امروز، چیزی است که در فرهنگ اسلامی به آن «خیرات و مبرات» میگویند. شما ماهانه مبلغی را به منظور خرید کالاهای فرهنگی و مصرف آن هزینه میکنید. اما ماهانه چقدر برای تولید، توزیع و مصرف محصول فرهنگی ارزشی، خیرات و مبرات میکنید؟ سهم فرهنگ اسلامی و انقلابی در صدقات و آنچه که در راه خدا میدهید چقدر است؟
10- یا علی مددی!
سردبیر ماهنامه حیات
الاحقر حمید درویشی شاهکلائی
hdarvishie@gmail.com