این تصویر را به اشتراک میگذرانند که بگویند امام خمینی هم موافق آموزش انگلیسی در دبستانها بود!
در حالی که
منظور از مدارس، دبستان و دبیرستان نیست؛ بلکه مدارس حوزههای علمیه مدنظر است. بحث یادگیری زبانهای خارجی (نه فقط انگلیسی) برای طلبههای حوزههای دینی به منظور تبلیغ اسلام (و نه واردات فرهنگ غربی) است.
---
هدف از درج این مطلب در وبلاگ، نفی یادگیری زبان انگلیسی نیست؛ صرفا نفی بداخلاقی بعضی گروههای سیاسی است که حقیقت را فدای مصلحت میکنند و با دروغ و تزویر میخواهند رأی جمع کنند.
——
دوستان هم توجه کنند رهبر معظم انقلاب، مخالف آموزش مکالمه عربی در دبیرستانهای آن است؛ بنابراین آموزش زبان انگلیسی هم باید دلایل قابل توجهی باشد که همه مردم یک سرزمین را وادار به آن کنید! آموزش زبان خارجی، ابعاد سیاسی و فرهنگی قابل توجهی دارد. مثل آموزش مهارتهای فنی و نظری نیست.
کشور ما یک زبان دارد و آن هم فارسی است. اجازه آموزش فرهنگ و زبانهای محلی هم در محدوده خودشان داده شده است؛ هرچند در عمل تقریبا فقط یک کتاب جغرافیای استان تدریس میشود.
——
از آن طرف میبینیم دشمن کلی هزینه کرده است برای ترویج زبان خودش. مگر بورس فولبرایت دروغ است؟ یک جلسه کارشناسیارشد درس مسائل جهانی فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق را استاد دکتر حسامالدین آشنا به این گذراند که چگونه آمریکا، زبان انگلیسی را در ایران دوره پهلوی جا انداخت! بعد هم مثالهایی زد از دیگر شخصیتهای شناختهشده بینالمللی و داخلی که در همین پروژه، هدف سیاستهای آمریکایی بودهاند و اکنون خواسته یا ناخواسته مجری همان سیاستها شدهاند.
----
باز هم تکرار میکنم که یادگیری زبانهای خارجی آزاد است و اشکال ندارد اما آنچه مورد توجه باید باشد زبان فارسی و زبانهای محلی است. کسی از صحبت نکردن به زبانهای بیگانه نمیمیره. اگر هم کسی برای شغل،تبلیغات یا تحصیلات و علم،نیازی به یادگیری زبانی داشت،بره یاد بگیره. کی جلوش رو گرفته؟ برای بقیه مردم چرا تعیین تکلیف میکنید که حتما فقط انگلیسی یاد بگیرند؟
دانشمندان برن هزار تا زبان یاد میگیرند. اتفاقا استادهای دانشگاه فقط انگلیسی بلدند در حالی که در بسیاری از رشتهها از جمله رشته ما زبان اول، آلمانی و روسی است.بیشک برای هر علمی، یک زبان مناسبتر است. مثلا آلمانی و روسی برای فرهنگ و ارتباطات مناسبترند. اما دستهای سلطه کاری کردهاند تا ما اینجا تو دانشگاه امام صادق علیهالسلام فقط انگلیسی بخوانیم!
۹۹/۰۹/۲۷