فرشتههان! با مسجدیها کار دارند.
پاتوقتون کجاست؟
ستارههای درخشان زمین برای آسمانیها
گزارش ویژه
تو مسجد چه کنیم؟!
زائر خدا شویم! پایهاید؟
بر شما باد مسجدی شدن!
*هشدار داد: نماز همسایه مسجد جز در مسجد پذیرفته نیست...
**یکی پرسید: اى امیر مومنان! همسایه مسجد کیست؟
*فرمود: کسى که...
تجربه کنیم.
امسال توفیق خادمی شهدا در یادمان هویزه میسر نشد؛
انشاءالله به زودی خادمی در آستان امام رضا؛
یا حتی کربلا، کاظمین، نجف، سامرا؛
و چه بسا سوریه و شام بلا؛
و انشاءالله بقیع و مسجد الاقصی.
دیر یا زود، به مانند سه تیر 84 «مردی از جنس مردم» خواهد آمد و کام امت حزب الله شیرین خواهد شد.
دعا کنید با موفقیت زیارت با پای پیاده نصیب همه آرزومندان شود.
حلال کنید!
اگر بطلبند، دوباره عازم عراقم، کافیست عصر شود.
1- سهم علوم انسانی در انتخاب رئیس جمهور به قلم آقای جمال یزدانی را اینجا بخوانید. از این که میبینم دیگرانی چون من فکر میکنند، خیلی خوشحال میشوم. انتخاب یک رئیس جمهور معتقد به علوم انسانی اسلامی، به خدمات متقابل دانش و حکومت منجر خواهد شد. همین جمله خودش یه خودش مقاله مفصله.
2- چند چهره فرهنگی محبوب مثل برادر میثم مطیعی، وحید جلیلی، وحید یامینپور و... کتابهایی را در حوزههای مطالعات عمومی و کمی تخصصی پیشنهاد دادهاند. بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام هم یک سیر مطالعاتی ویژه پیشنهاد داده است. چندین و چند سیر مطالعاتی و معرفی مجموعه کتاب هم هست که به زودی در سایت صالحین (Salehin.ir) برای عموم بسیجیان و امت حزب الله منتشر خواهد شد.
3- دارم فکر میکنم میشود روزی مردم یک کشور دیگر برای ما پوستر بزنند و بگن: او سرباز ولی فقیه است؟
4- سوریه که در عربی حدیث (امروزی) بیشتر «سوریا» خوانده میشود، الگوی جالبی برای ماست. دو سال است که هیچ ندارند، اما مقاومت میکنند و سرانجام مقاومت، پیروزی است. شعرهای جدید میلاد عرفانپور و دیگران و طرحی از حاج حسین که زینتبخش خروجی نمایشگر رایانهها میشود.
5- از محمد سلیمانی و انقلابی نوشتنهایش خیلی خوشم میآید. رئیسجمهور باید «رجُل بسیجی» باشد. مثل آقا سعید.
6- بایستههای تبلیغات سیاسی سالم در جوامع اسلامی، عنوانی است که برای گفتگوی تخصصی استاد دکتر بشیر در همین باره انتخاب کردم.
7- آخر هفته پیش، به زیارتهای جهادی گذشت. بامدادان چهارشنبه با اتوبوس جمکران بودم و ساعتی بعد در حرم بانو. با همان اتوبوس به نماز صبح تهران آمدیم. به مدد سامانه اتوبوسهای تندرو 6:30 دقیقه بامداد در ایستگاه راه آهن، منتظر قطار اتوبوسی دوطبقه بودم که با نشستن بر صندلیهایش، شب نشده به مشهد میرسیدم. البته یک دوست خوب همراهم بود. یک روز مشهد بودم و جمعه دوباره در تهران. قطار ارزان قیمت انگیزه مسافرت را بیشتر میکند. داشت نکته اصلی یادم میرفت: صندل خریدم. یادتان هست که در اردوی مشهد پارسال بسیج، که امسال برگزار نشد!، صندلم پاره شده بود؟
8- نکته اصلی بند قبلی (شماره 7) درباره مصاحبه آزمون دکتری بود. کنایهفهمها! کجای اینترنت نشستهاید؟ خاطره شرکت در اولین مصاحبه دکتری را بخوانید. توضیح بیشتر آنکه سال گذشته که صندل نداشتم، در مصاحبه شرکت نکردم. شنبه قرار مصاحبه دانشگاه ما بود که فهمیدیم نیست. دوشنبه هم قرار مصاحبه علامه بود که افتاد روز رفتن ما به کربلا، یعنی27 خرداد، پس فعلا اونجا هم شرکت نمیکنم. امید که مصاحبه دانشگاه با سفر معنوی تربیتی کربلا تلاقی نداشته باشد که چهار ساله منتظر امام صادقی شدن هستم!
9- گفتنی زیاد است. عمر کم است. فرصت محدود است. باید تلاش کنیم تا خدمت کنیم. منتظریم چه شود؟ لا یغیرالله ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم. یه چیزی را ما باید تغییر بدیم تا خدا تغییری ایجاد کنه. انقلاب اسلامی در مرحله حساسی است. کاش بیشتر تهذیب میداشتیم و به تقوا و اخلاق بیشتر مقید بودیم!
10- به یاد «بعدالتحریر»های حیات: یا علی مددی! الاحقر...
قسمت اول آن در صحرای محشر میگذرد. خوشا به حال رجبیون در صحرای محشر. آنجا که زمزمه ای بر میخیزد که: "اینها چه کسانی بودند که چنین با احترام و آسان از صراط گذشتند؟"
کلیپ صوتی در حجم 1.9 مگابایت، فرمت mp3 و به مدت 4 دقیقه و 14 ثانیه در Salehin.ir
شاید خدا خواست رئیسجمهوری از اهالی علوم انسانی داشته باشیم.
علوم انسانی، علوم سیاستگذاری کلان جامعه است.
بهرهمندی از این علوم، یکی از حداقلهای ضروری برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری است. اصلا معنی ندارد رئیسجمهوری از این حداقل برخوردار نباشد.
علوم انسانی، صرفا یک مجموعه دانش و آموختنی (حفظ و تکرار!) نیست. علوم انسانی، روش حل مساله و روش تفکر است. کلاننگری، انعطافپذیری در یافتن راههای جایگزین، توجه به ابعاد مختلف حیات انسانی و اجتماعی و... از ویژگیهای حل مساله به روش علوم انسانی که تنها با تنفس در فضای علمی به دست میآید.
خدا را شکر، در آستانه ماه پر برکت رجب، یک رئیسجمهور صالح از اهالی علوم انسانی پا به عرصه ریاست جمهوری گذاشت.
آقا سعید! خوش آمدی!
البته آقا سعید، نه تنها از زاویه گفتمانی علوم انسانی، بلکه از زاویه گفتمانی انقلاب اسلامی اهمیت دارد.
آقا سعید، یک «احمدینژاد پاک» است.
جالب است هیات میثاق با شهدای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، فرداشب برنامه مولودی دارد. با سخنرانی آیت الله جاودان.
پس بفرمایید:
جشن ولادت امام باقر علیه السلام| بزرگراه شهید چمران، پل مدیریت، مسجد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
یکشنبه، 22 اردیبهشت 1392، بعد از نماز مغرب و عشاء
پایگاه اطلاعرسانی صالحین به مناسبت گرامیداشت سالگرد شهادت استاد مطهری و آغاز هفته معلم پروندهویژهای را با موضوع «شهید مطهری، تربیت و صالحین» تقدیم میکند.
از ویژگیهای این پرونده میتوان به استفاده از آرای صاحبنظران و اهالی تجربه و عمل در اندیشه شهید مطهری (دکتر هاشمی گلپایگانی، دکتراحسان بابایی و...) و تنوع قالبهای رسانهای کاربردی در فضای مجازی (چندرسانهای، رادیو اینترنتی، کلیپ تصویری، مصاحبه، یادداشت، جزوه، پیامک و...) اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، امیر حسین فردی نویسنده پیشکسوت ادبیات انقلاب اسلامی و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری به دلیل عارضه قلبی عصر امروز پنجشنبه 5 اردیبهشت در مسیر بیمارستان لقمان درگذشت.
مراسم تشییع پیکر این نویسنده انقلاب روز شنبه 10 صبح از مقابل حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
درباره امیرحسین فردی:
متولد ۵ مهرماه ١٣٢٨ در روستای «قره تپه» واقع در دامنه جنوبی کوه سبلان آذربایجان
نویسنده و فعال عرصه ادبیات داستانی
سوابق و فعالیتها: عضویت در حوزه اندیشه و هنر اسلامی(حوزه هنری)/ سردبیری و مدیر مسئولی«کیهان بچهها» (به مدت ٢۴ سال)/ مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی/ عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان/ عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس/ مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور/ مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج/ مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری/ چندین بار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی/ مؤسسین کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در سال ١٣۵٣ و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد و پیوستن به حوزهی هنری
تالیفات: «آشیانه درمه»/ «سیاه چمن»/ «یک دنیا پروانه»/ «کوچک جنگلی» و…
اینجا را هم بخوانید:
مراسم رونمایی از کتاب بهم میاد؟ نخستین کتاب ترجمه شده توسط دوست عزیزمان محسن بدره با حضور آقایان حجج اسلام دکتر محمدرضا زائری و دکتر حسام الدین آشنا روز یکشنبه، 8 اردیبهشت و در ساعت 5 بعد از ظهر در کافه کراسه برگزار میشود.
آدرس کافه کراسه: خ انقلاب، خ قدس، خ پورسینا، نرسیده به 16 آذر
****
ورودی سال 83 رشته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیهالسلام
دانشجوی کوشا، ساعی این رشته بود که هماکنون در مقطع دکتری مشغول ادامه تحصیل است.
آنچه از او به یادم هست:
یکی- عدالتخواهی، سادهزیستی، مردمی بودن، نترس بودن و...
دیگری- تلاش علمی و مطالعه عمیق منابع اصلیتر
سلامتی محسن بدره عزیز صلوات
رمانی از رَنده عبدالفتاح با عنوان «بهم میاد؟!» با ترجمه محسن بدره منتشر شد. «بهم میاد؟!» ترجمه نخستین رمان این نویسنده است. طبق اطلاعات ارائهشده در کتاب، «رَنده عبدالفتاح در استرالیا و از والدینی که یکیشان فلسطینی و دیگری مصری است، به دنیا آمده است. او حالا با شوهر و دو فرزندش در سیدنی زندگی میکند و به وکالت مشغول است.»
در بخشی از این رمان آمده است: «در مدرسه هدایت، حجاب بخشی از یونیفرممان بود. اما من به محض اینکه از در مدرسه پایم را بیرون میگذاشتم، آن را برمیداشتم؛ چون اصلا جگرش را نداشتم آنطوری در وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس یا تراموا قدم بگذارم...وقتی درس خواندن در هدایت را شروع کردم، از حجاب پوشیدن بدم آمد. سرم میخارید و از پوشیدن آن در زنگ ورزش به شدت تنفر داشتم. فکر میکردم که روی سرم ترسناک به نظر میرسد و در دو هفته اول همیشه گیسوهایم را حالت میدادم و میگذاشتمشان بیرون، طوری که هر کسی من را با آن وضع ببیند، بداند موهای قشنگی دارم. پریشان بودم، اما بعد از مدتی که با بچههای دیگر آشنا شدم، این کار به نظرم احمقانه آمد. کمکم به آن عادت کردم و دخترهایی را دیدم که آن را فولتایم و حتا داوطلبانه بیرون از مدرسه میپوشیدند. به خاطر شجاعتشان احترام زیادی برای آنها قائل بودم. حتا کمی به آنها حسودیام میشد؛ چون من بلافاصله بعد از مدرسه میخواستم روسریام را بکنم، ولی آنها میتوانستند کاملا آرام و حتا با افتخار سوار قطاری شوند که پر بود از دانشآموزان مدارس دیگر، بدون اینکه حتا ذرهای تردید یا ترس داشته باشند. به نظر میرسید آنها بسیار با هویت خودشان در صلحاند و هر کسی آنها را میشناسد، در چارچوبهای خودشان به آنها احترام میگذارد.»
«ده چیز درباره خودم که از آنها متنفرم»، «جایی که خیابانها نام داشت»، «قانون نوح»، «بزن به چاک» و «دلال دوستی» از دیگر آثار این نویسنده هستند. «بهم میاد؟!» با 42 فصل، 336 صفحه و قیمت 12هزار تومان از سوی نشر آرما منتشر شده است.
***
پیش از این یکی دیگر از دانشجویان رشته ما، مرتضی انصاریزاده، کتاب رمانی با عنوان «آسمان شیشهای نیست» در انتشارات سپیده باوران مشهد منتش کرده بود.
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر جلیلی
سلام علیکم
با پایان یافتن دفاع مقدس و شروع بازسازی کشور شاهد روی کار آمدن اندیشههای تکنوکرات و قلب ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی بودیم که سبب به انزوا رفتن جریان ارزشی کشور و پیشکسوتان عرصه ایثار و شهادت از مصادر کشور گردید. اما این روند در نهایت منجر به احساس تکلیف دلسوزان واقعی انقلاب اسلامی گردید تا هستههای اولیه اتحاد گروههای ارزشی در سالیان اخیر شکل گیرد. از سوی دیگر گویا مردم پس از مدتها گمشده خود را بازیافته و از روی کار آمدن جریان احیا کننده آرمانها به گرمی استقبال کردند. در ادامه، جریان ارزشی توانست قطار انقلاب را به مسیر اصلی خود بازگرداند تا شاهد تجلی اراده ملی و تحقق مجدد آرمانها و ارزشهای ناب انقلابی در دهه عدالت و پیشرفت باشیم.
با این همه بروز برخی اختلافات و حاشیهها در جبهه ارزشی سبب شد تا بیم گسست میان دلسوزان نظام و انقلاب برود. گرچه جامعه و امت اسلامی با گذشت سه دهه از انقلاب و گذر از فراز و نشیبهای بسیار به این بلوغ رسیده اند که رقابت اصلی را میان حامیان و دلسوزان انقلاب ببینند و آرمان و ارزشهای خود را مقدم بر مسائل فرعی کنند، لکن این تشتت و رقابت ممکن است موجب طمع شکست خوردگان و بازندگان دیروز عرصه سیاست، اقتصاد و فرهنگ گردد؛ همانها که بارها در اشارات مقام معظم رهبری به سرزنش و نکوهش از ایشان یاد شده است.
در دورهای که شاخصههای گفتمان انقلابی در جهت ارتقاء و رسیدن به نقطه مطلوب رهبری و ثمردهی در عرصه داخلی و خارجی حرکت می کند، در یک پیچ تاریخی و نقطه عطفی قرار گرفته ایم که برخی تشتتهای موجود در جبهه دلسوزان انقلاب اسلامی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ممکن است خطرآفرین باشد.
از آن جایی که قاطبه شاخههای شجره گفتمان انقلاب اسلامی بر شایستگیها و امتیازات جنابعالی اتفاق نظر دارند، حضور شما در عرصه انتخابات علاوه بر انسجام دوباره نیروهای ارزشی، سبب دلگرمی توده مستضعفان و مایه امید رهبری عزیز خواهد شد که همگی چشم انتظار روی کارآمدن دولتی انقلابی، جوان و جسور، متخصص، به کارگیرنده تمامی ظرفیتهای انقلاب اسلامی، پر کار و پر تلاش هستند.
از این رو ما اساتید، دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه امام صادق علیهالسلام فارغ از هرگونه جناح بندیهای سیاسی، بر خود تکلیف دانسته از جنابتان برای حضور در این عرصه و مقابله با خطر مشهود تشتت در میان نیروهای خودی و بازگشت به تفکرات تکنوکرات، براندازانه و فتنهگون دعوت نماییم.
در نهایت بهتر آن است تا برای شفافیت مواضع خود به برخی از شاخصههای اصلی ریاست جمهوری اشاره کنیم:
باور و تعهد به مردم سالاری دینی و نقش و جایگاه بدنه مردمی و نهادهای مردمی در تصمیم گیری و اداره کشور؛ درک نظاممند از مفهوم عدالت و پیشرفت و دغدغه عملیاتی در این مسیر؛ جوان گرایی؛ جدیت در مبارزه با فساد؛ تفکر جهادی و باور به راه حل های بومی؛ دوری از سیاست زدگی و باندبازی؛ فهم واقعی از شرایط روز دنیا و تحولات منطقه و دارا بودن پشتوانه مردمی حزب الله و نیروهای متخصص.
ما به واقع معتقدیم تا حد شایستهای حضرتعالی دارای این شاخصهها بوده و علاوه بر آن، با در اختیارداشتن اندیشهای راهبردی و کلاننگر و با نگاه علوم انسانی و نه پروژهای (که موجب کوتاهنگری و مقطعی دیدن مسائل گردد) خواهید توانست سنگ بنای مناسبی برای آینده انقلاب اسلامی و حل معضلات موجود بگذارید.
والسلام علی من اتبع الهدی
ماههای پایانی دولت دهم، قدرشناسی مسئولان از رئیسجمهور احمدینژاد جالب است.
|گفتاری از حجتالاسلام دکتر سعید مهدوی کنی، رئیس دانشکدهی معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیهالسلام دربارهی چیستی سبک زندگی|
در سایت خامنهاینقطهآیآر بخوانید: